Laatste update: 15 april 2024

Verschil iPhone 12 en 13: Kies Slim & Bespaar bij leapp!

verschil iphone 12 en 13
Iedereen die op zoek is naar een nieuwe iPhone, heeft waarschijnlijk veel vragen en twijfels. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 13, en is de iPhone 13 echt de extra kosten waard? We willen allemaal een telefoon die aan onze behoeften voldoet en ons budget niet te veel belast. Niemand wil immers spijt hebben van een aankoop, zeker niet als het om zoiets kostbaars en persoonlijks als een smartphone gaat. In dit artikel helpen we je om deze moeilijke keuze te maken en geven we je duidelijke en beknopte informatie over de verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 13. We bespreken het design, de batterijduur, camera's, prestaties en nog veel meer, zodat jij weet welke iPhone het beste bij jou past.

 

Leapp helpt je verder

Leapp is jouw persoonlijke gids in de wereld van (refurbished) Apple-producten. Wij bieden je betrouwbaar advies en helpen je bij het bepalen van je budget en prioriteiten. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken bij het kopen van je nieuwe iPhone. In dit artikel geven we je een uitgebreide vergelijking van de specificaties en functies van de iPhone 12 en iPhone 13. Laten we beginnen met een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen deze twee modellen.

Verschil 1: Design

Hoewel de iPhone 12 en 13 op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, zijn er enkele subtiele verschillen. Beide telefoons hebben hetzelfde strakke, platte design met minimale randen en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De iPhone 13 is echter iets dikker en zwaarder dan zijn voorganger, als gevolg van de grotere batterij en de verbeterde camerasystemen. Een ander belangrijk verschil tussen de iPhone 12 en iPhone 13 is de grootte van de Face ID 'notch' aan de voorkant. De iPhone 13 heeft een kleinere 'notch', waardoor je meer schermruimte hebt. Dit zorgt ook voor een iets modernere uitstraling van de iPhone 13.

Verschil 2: Batterijduur

Een van de belangrijkste verbeteringen in de iPhone 13 is de batterijduur. Volgens Apple biedt de iPhone 13-serie een langere batterijduur dan de iPhone 12:

Dit betekent dat je meer tijd kunt doorbrengen met het gebruik van je telefoon zonder je zorgen te maken over het zoeken naar een stopcontact.

Verschil 3: Camera's

De iPhone 13 heeft een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van fotografie en video ten opzichte van de iPhone 12. De iPhone 13 en 13 Mini hebben nu een betere dual-camera systeem met een grotere sensor en grotere pixels, wat zorgt voor betere foto's bij weinig licht. De iPhone 13 Pro en 13 Pro Max bieden zelfs drie nieuwe camera's: een ultragroothoek, groothoek en telelens – allemaal met verbeterde sensoren en optische beeldstabilisatie. Daarnaast biedt de iPhone 13-serie de nieuwe Cinematic mode, waarmee je video's kunt opnemen met een scherptediepte-effect dat vergelijkbaar is met professionele filmcamera's. Dit effect kan automatisch of handmatig worden aangepast voor een meer cinematografische look.

Verschil 4: Prestaties

Dankzij de nieuwe, krachtigere A15 Bionic-chip zijn de prestaties van de iPhone 13 aanzienlijk beter dan die van de iPhone 12. Dit betekent dat apps sneller laden, games soepeler draaien en de algehele gebruikservaring nog vloeiender is. Hoewel de iPhone 12 een snelle en krachtige telefoon is, zal de iPhone 13 op dit gebied nog meer indruk maken.

Verschil 5: Prijzen en opslagopties

De iPhone 13-serie heeft een iets andere prijsstructuur dan de iPhone 12. De iPhone 13 Mini begint bij €699 voor de 128 GB versie (€100 meer dan de iPhone 12 Mini 64 GB), terwijl de iPhone 13 €799 kost voor de 128 GB versie (€50 meer dan de iPhone 12 64 GB). De iPhone 13 Pro begint bij €1.049 voor de 128 GB versie (€50 meer dan de iPhone 12 Pro 128 GB), en de iPhone 13 Pro Max begint bij €1.149 voor de 128 GB versie (€50 meer dan de iPhone 12 Pro Max 128 GB). Het is belangrijk om op te merken dat de iPhone 13-serie begint met 128 GB opslagruimte, terwijl de iPhone 12-serie begon met 64 GB. Dit betekent dat, hoewel de prijzen van de iPhone 13 iets hoger zijn, je meer opslagruimte krijgt voor je geld.

Hoe leapp je verder helpt?

Nu je de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 13 kent, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van je nieuwe iPhone. Leapp staat altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte telefoon die past bij jouw budget en behoeften. Een refurbished iPhone is een slimme, duurzame keuze die goed is voor je portemonnee én het milieu. Bij leapp vind je een ruim aanbod aan refurbished iPhones, allemaal met uitstekende service en garantie. Ons assortiment bestaat uit zowel de nieuwste modellen, zoals de iPhone 13, als voordeligere, iets oudere modellen, zoals de iPhone 12. Ontdek ons assortiment, kies de iPhone die het beste bij jou past en profiteer van de geweldige service die leapp je biedt. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat je altijd tevreden bent met je aankoop. Bekijk nu ons aanbod refurbished iPhones en schaf vandaag nog jouw perfecte iPhone aan!
Terug naar blog