Laatste update: 15 mei 2023

5 tips om het beginscherm van je iPhone op te ruimen

beginscherm iphone

Download jij ook altijd gelijk alle leukste, nieuwste apps? En gebruik je vervolgens de helft er niet meer van? Dan is jouw beginscherm waarschijnlijk wel toe aan een opruimbeurt. Met deze tips ruim je makkelijk je beginscherm op. 

 

1 Verwijder apps die je niet gebruikt 

Iedereen heeft altijd wel een paar apps die je in het begin een paar keer gebruikt hebt op je iPhone of iPad, maar daarna helemaal vergeten bent. Deze apps nemen onnodige ruimte in en kunnen vaak beter gelijk weggegooid worden. Elke app die je nu verwijdert, kan je later altijd weer terugzetten door hem opnieuw te downloaden.

Wil je een appje weggooien, houd dan het icoontje op je beginscherm lang ingedrukt. Je krijgt een snelmenu te zien met de optie 'Verwijder app'. Als je er meer in 1x wilt verwijderen, houd dan de app zo lang ingedrukt tot er een kruisje verschijnt. Druk vervolgens daarop en verwijder de app.

 

2 Orden je apps

De overgebleven apps kun je nu gaan ordenen. Houd de apps kort ingedrukt vast tot ze gaan trillen en er een kruisje verschijnt. Versleep ze nu naar een andere plek. Heb je meerdere apps gedownload, zodat je meerdere schermen gevuld hebt met appjes? Zet dan je meestgebruikte apps op het eerste scherm. En ben je rechtshandig, zet dan je meestgebruikte appjes vooral rechtsonder in het scherm (en voor linkshandigen geldt dan linksonder). Zo kom je er sneller en makkelijker bij!.

 

3 Zet je apps in mapjes

Zijn 3 of meer schermen gevuld met appjes? Orden dan de appjes in verschillende mapjes. Een mapje maak je door 1 app op een andere app te plaatsen en daar los te laten. Deze 2 appjes staan nu allebei in hetzelfde nieuwe mapje. Wil je de naam van het mapje wijzigen? Dan open je het mapje en houd je de naam bovenin ingedrukt.

Hoe je je mapjes inricht is helemaal aan jou. Je kan bijvoorbeeld per categorie mapjes aanmaken (bijvoorbeeld social, gaming, shoppen). Maar je kan er ook voor kiezen om ze op kleur te zetten. Het staat mooi en opgeruimd. Alleen of je dan snel weer dat ene appje terug weet te vinden...?

 

4 Terug naar de standaardindeling

Goed opruimen kan je ook doen door terug te gaan naar de standaardindeling. Op deze manier blijven al je apps wel behouden, maar worden ze teruggezet in de volgorde dat je ze gedownload hebt. Je doet dit door de volgende stappen te volgen:

1 - Ga naar je 'Instellingen' app en ga naar 'Algemeen'
2 - Kies 'Stel opnieuw in'
3 - Kies 'Herstel beginschermindeling'
4 - Kies 'Herstel beginscherm'

Nu kan je ze allemaal gaan ordenen (verwijderen/alsnog verplaatsen/in mapjes zetten).

 

5 Kies een rustige achtergrondafbeelding

Wanneer je achtergrondafbeelding een drukke afbeelding is, lijkt je scherm vaak ook meteen heel druk. Voor een opgeruimd beeld, kan je het beste kiezen voor een eenkleurige achtergrond. Google bijvoorbeeld eens je lievelingskleur en sla de eerste-de-beste afbeelding op als foto. Om deze foto als achtergrond te gebruiken, volg je de deze stappen:

1 - Ga naar je 'Instellingen' app en ga naar 'Achtergrond'
2 - Klik daar op 'Kies een nieuwe achtergrond'
3 - Kies daar bij je foto's de desbetreffende foto
4 - Verplaats en wijzig de grootte indien nodig
5 - Klik op 'Stel in' en kies daar 'Beginscherm'

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: