Laatste update: 15 juni 2024

Voordelen iPad: Ontdek Waarom Kopen bij leapp Slim Is!

voordelen ipad

Je zou kunnen denken dat als je reeds een computer en een smartphone hebt, een iPad een beetje overbodig is. Dit is echter niet helemaal waar, en dat kan je aan de enorme verkoopcijfers van tablets over de hele wereld zien. Natuurlijk kan je vaak dezelfde programma's of acties uitvoeren op zowel een computer, smartphone en een tablet - maar de gebruiksvriendelijkheid is echter niet hetzelfde. Maar waarom moet je een iPad in huis halen? Wij zetten hier enkele redenen voor je op een rijtje!

Hoge beeldkwaliteit

In het algemeen hebben tablets de positieve combinatie van een relatief groot beeldscherm en het feit dat ze lichtgewicht en gemakkelijk overal mee te nemen zijn. Dit gaat bij een iPad gepaard met een hoge beeldkwaliteit, waardoor het perfect is om foto’s en films te bekijken, of spelletjes te spelen. Het is het apparaat bij uitstek geschikt om Netflix of films op te kijken in hoogste kwaliteit.
En als je bijvoorbeeld op zondag bij je ouders gaat eten en je vakantiefoto's aan je familie wilt tonen kan een iPad van pas komen - een smartphone is hier te klein voor, en een computer misschien minder handig om mee te nemen.

Blijf verbonden, waar je ook bent

Een tablet is perfect om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, maar ook om met je familie en vrienden in contact te blijven. Het is bijvoorbeeld het perfecte middel om met je vrienden of familie spelletjes te spelen - zoals bijvoorbeeld Monopoly, een meesterwerk voor elke generatie. Tegenwoordig kan je via je tablet aan vele andere geweldige klassiekers online in groepsverband deelnemen, zelfs in de virtuele versie zoals online bingo. Of je nu in dezelfde fysieke ruimte bent of niet, iedereen kan van thuis uit verbinding maken via het internet, en je kunt samen spelen met je vrienden en familie van over de hele wereld. Ver weg, maar toch dichtbij!

Een iPad kan trouwens - afhankelijk van het gekozen model - ook met een SIM-kaart werken, en niet enkel met wifi. Dit kan handig van pas komen als je wilt Skypen met je grootouders of iets wilt bespreken met een studiegenoot.

Compact en draagbaar

Een iPad is superhandig overal mee naartoe te nemen, daar bestaat geen twijfel over. Afhankelijk van het model, weegt een iPad minder dan een halve kilogram. De iPad mini weegt tussen de 300 en 308 gram, afhankelijk van het model! Perfect om mee te nemen in de auto, op daguitstap, naar de universiteit of op reis. Kan zo in je handbagage zonder dat je over het toegestane gewicht gaat, en de iPad mini past zelfs in een handtas. Handiger kan niet!
Het is uiterst handig om bijvoorbeeld films op te bekijken, zoals al vermeld, en de kwaliteit van het beeld is uitzonderlijk goed.

Multifunctioneel

Op de nieuwste iPad modellen kan je tegelijkertijd twee applicaties op het scherm gebruiken, wat superhandig is - en niet mogelijk met de meeste tablets. Deze optie heet “Split View”. Het grotere beeldscherm is ook enorm handig als je bijvoorbeeld Word of Excel op je tablet wilt gebruiken, aangezien je veel meer informatie tegelijk kan zien vergeleken met een smartphone. Je kan het zelfs gebruiken om e-boeken op te lezen, zo spaar je je hiermee de aankoop van een Ereader uit! De meeste apps die je op je iPhone hebt, zijn ook beschikbaar op je iPad, en je kan alles synchroniseren met je Apple account als je andere Apple producten hebt - of dit nu een computer, Apple watch, iPhone of iPod is. Dit is natuurlijk een van de handigste kwaliteiten van een iPad. De iPad is ook ontzettend gemakkelijk in gebruik, en is daarom geschikt voor alle leeftijden. Een leuk cadeau ideetje voor de grootouders in deze tijden, om in contact te blijven, denk je niet?

Terug naar blog