Laatste update: 15 juni 2024

Verschil iPad 2019 iPad 2020: Ontdek Wat Verandert bij leapp

verschil ipad 2019 ipad 2020

Ben je op zoek naar het verschil tussen de iPad 2019 en iPad 2020? Kijk dan niet verder. Wij hebben namelijk voor jou beide modellen eens goed onder de loep genomen. Onze bevindingen hebben we hieronder beschreven, zodat jij hopelijk na afloop geen vragen meer hebt over het verschil tussen beide iPads.

Weinig verschil

Op het eerste gezicht lijkt er niks veranderd te zijn tussen de iPad 2019 en iPad 2020. Zodra je er meer in verdiept zijn er wel enkele verschillen te vinden, waarvan maar één groot verschil. Het eerste verschil dat je zelf amper kan merken is het gewicht. De iPad 2020 is namelijk zowel met de 4g als wifi variant enkele grammen zwaarder. Dit verschil is zo klein dat je het eerst moet wegen, want in je handen zal je niks merken. De toename in gewicht komt waarschijnlijk doordat de iPad 2020 van 100% gerecycled aluminium is gemaakt. Hier worden wij als leapp zijnde erg enthousiast van en zien dit als een goede stap naar een duurzamer klimaat.

Dan door naar het grote verschil tussen beide modellen, namelijk de processor. De iPad 2020 is uitgerust met een A12-chip, terwijl de iPad 2019 nog een A10-chip heeft. Dit verschil is voornamelijk de reden waarom je zal kiezen voor het nieuwere model. Met de A12-chip krijg je een stuk snellere iPad waardoor games er mooier uit zien en de gebruikservaring erg vlot zal aanvoelen. Ook krijg je langer updates met de iPad 2020 dan met de iPad 2019.

Wat verder nog anders is, is de toevoeging van Neural Engine. Neural Engine bestaat al een tijdje, maar is nu voor het eerst beschikbaar voor de standaard iPad range. Neural Engine helpt met het uitvoeren van augmented reality taken. En zorgt voor betere functionaliteiten bij foto’s. Het laatste verschil vind je in de doos. Er zit namelijk nu standaard een betere oplader bij je iPad zodat je direct over snelladen beschikt en geen accessoires hiervoor meer hoeft te kopen.

Conclusie

Kortom, er zijn weinig verschillen te vinden tussen de iPad 2019 en 2020. De voornaamste reden waarvoor je de iPad 2020 zal nemen is voor de snellere processor. Voor de rest zijn beide iPads namelijk zo goed als identiek aan elkaar. Je krijgt geen camera of display upgrades, je koopt puur de iPad 2020 voor het extra beetje snelheid en de langere levensduur.

Terug naar blog