Laatste update: 17 juni 2024

Video slowmotion maken iPhone: Maak indruk met leapp!

video slowmotion maken iphone

Op zoek naar een manier om wat dynamischere video’s te schieten? De slowmotion-functie op je iPhone of iPad biedt de mogelijkheid om je video’s in slowmotion op te nemen, waardoor je je video’s een cool en professioneel effect geeft. Een slowmotion video maak je rechtstreeks met de camera van je iPhone of iPad en bewerk je later gemakkelijk in de Foto’s-app. Lees snel verder, want wij leggen je uit hoe de functie werkt!

 

Wat is de slowmo-functie op de iPhone en iPad?

De slowmo-functie is standaard ingebouwd in de Camera-app van je iPhone of iPad. De functie zorgt ervoor dat de beelden die je opneemt vertraagd worden. Het is daarom een effect waarmee je gemakkelijk een unieke video maakt. Geen wonder dat de functie dan ook veel gebruikt wordt door filmmakers.

 

Hoe werkt de slowmo-functie?

Normaal schiet de camera van je iPhone of iPad 60 beelden per seconde. Wat er gebeurt als je de slowmotion-functie gebruikt, is dat het aantal beelden dat opgenomen wordt, verdubbelt naar 120 beelden per seconde. Hierdoor wordt de illusie gecreëerd dat alles slomer beweegt dan dat het daadwerkelijk doet. De nieuwere iPhones hebben zelfs de super slowmo-functie waarbij er dus nog meer beelden per seconden worden opgenomen. Hierdoor worden de filmpjes nog langzamer afgespeeld. Perfect voor het zien van de kleinste details!

 

Op welke apparaten kan ik de functie gebruiken?

Het maken van slowmo-filmpjes is op elke iPhone 5s of hoger mogelijk. Op de iPhone 8 of hoger is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van de super slowmo. Daarnaast is de functie ook te gebruiken op de nieuwere versies van de iPad (mini).

 

Hoe maak ik een slowmotion opname?

 1. Open de camera-app van je iPhone of iPad
 2. Scroll door de verschillende filmopties boven de opnameknop en selecteer ‘Slowmotion’
 3. Klik op de rode opnameknop of op een van je geluidsknoppen om de video te starten
 4. Klik weer op de opnameknop of geluidsknoppen om de video te stoppen
 5. De slowmotion video is terug te vinden in je gallerij

 

Hoe bewerk ik de gemaakte slowmotion opname?

 1. Open de Foto’s-app van je iPhone of iPad
 2. Selecteer de video en tik rechtsboven op ‘Wijzig’
 3. Er verschijnt onderin beeld een geel kader om een deel van je video heen
 4. Verschuif het kader naar rechts of links om het effect te verplaatsen
 5. Tevreden? Klik op ‘Gereed’
   
  Nog meer coole effecten aan je video’s toevoegen? Bekijk dan onze blogpost over iMovie. Met deze applicatie til je je video’s naar een nog hoger level.
Terug naar blog