Laatste update: 3 april 2023

Alles over de nieuwste iPad Air (2020)

Waarschijnlijk heb je het wel langs zien komen maar dinsdag 15 september was de bekendmaking van alle nieuwe Apple producten voor 2020. Helaas ontbrak de iPhone 12, maar die aankondiging krijgen we nog te goed! Welke producten kondigde Apple dan wel aan? In 2020 komen er nieuwe iPads, Apple Watches, IOS en Apple One, maar in deze blog nemen we eerst de nieuwste iPad Air onder de loep. 

Wat zijn de nieuwste features?

De nieuwe iPad Air 2020 is de opvolger van het vorige model uit 2019 en heeft een flinke metamorfose gekregen Het nieuwe model is een all-screendesign met een indrukwekkend Liquid Retina-display. Hij wordt aangedreven door Apple'€™s meest geavanceerde chip ooit met ondersteuning voor Apple Pencil 2 en Magic Keyboard. De nieuwe iPad is verkrijgbaar in totaal vijf kleuren.

Uiterlijk

Het complete design van de iPad Air is veranderd en lijkt nu erg op een iPad Pro.
In tegenstelling tot de iPad Air uit 2019 heeft het nieuwe model een hoekige afwerking en niet zoals de voorganger een ronde afwerking. Wat direct opvalt is dat het nieuwe design een dunnere rand heeft en geen thuisknop meer heeft. Dit is niet vervangen door Face ID, want rechtsboven in de powerknop bevindt zich nu de Touch ID-sensor. Verder is er geen lightning aansluiting aanwezig. Deze is vervangen door een snellere USB-C aansluiting.

De nieuwste iPad Air komt met een groter scherm dan zijn voorganger. Dit komt door de dunnere randen en heeft daarom nu een 10,9-inch display. Perfect formaat voor films en video'€™s op te kijken! Het prachtige Liquid Retina-display is iets beter dan die van de nieuwe iPad 2020, maar qua scherpte zijn beide iPads gelijk.

Apple heeft dit jaar gekozen ook voor twee nieuwe kleuren: groen en hemelsblauw. Twee verfrissende kleuren waar leapp helemaal verliefd op is. De camera aan de achterkant is een 12 megapixel camera met Focus Pixels en aan de voorkant zit een 7 megapixel FaceTime HD-camera voor videogesprekken van goede kwaliteit.

Onder de motorkap

De iPad Air 2020 is de primeur voor de nieuwe chip van Apple. Nog nooit is er zo'€™n krachtige chip gemaakt door Apple. De iPad Air 2020 is het eerste device met deze A14 Bionic-chip, later dit jaar wordt deze chip ook verwacht voor de iPhone 12. Apple claimt dat de chip een 40% snellere CPU en 30% snellere graphics heeft dan zijn voorganger. Ideaal voor 4Kvideo videobewerking, fotobewerking en muziekproductie. Of sluit je eigen controller aan en speel games met graphics van console-kwaliteit! Met de nieuwe A14 Bionic-chip is alles mogelijk.

De iPad Air 2020 komt standaard met 64GB en is uit te breiden naar 256GB opslag. Hier zullen de meeste mensen genoeg aan hebben. Mocht je hier toch niet aan genoeg aan hebben, dan kan je altijd nog in de iCloud werken en dankzij WiFi 6 zal dit razend snel zijn!

De iPad Air 2020 is voor iedereen

Met de nieuwe iPad Air hoopt Apple in te spelen met een product waarmee iedereen aan de slag kan. Of je het nu voor werk wilt gebruiken, student bent of op zoek bent naar een iPad voor thuisgebruik. Het kan allemaal met de nieuwe iPad Air! Met breed stereo-geluid ontspan je heerlijk van je favoriete nummers. Dankzij de koppeling met het Magic Keyboard kun je je iPad omtoveren tot een volwaardige desktop. En met de Apple Pencil maak je aantekeningen als nooit te voren.

Toch op zoek naar meer? Voor de echte professionals en grootverbruikers blijft er dan nog maar optie één over, de iPad Pro. Gelukkig heeft leapp deze ook gewoon is het assortiment en door voor refurbished te kiezen draag je ook nog een steentje bij aan het milieu. Wel zo lekker!

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: