Verwijderen Apple ID & "Zoek mijn iPhone"

Twee mogelijkheden om te verwijderen:

  • Mogelijkheid 1: Verwijderen op iPhone of iPad, Klik hier
  • Mogelijkheid 2: Verwijderen op computer, Klik hier

 

Mogelijkheid 1: verwijderen Apple ID op de iPhone of iPad 

Voordat wij een toestel kunnen aanmelden bij leapp voor retour, reparatie of omruilen van een product, dient eerst de "Zoek mijn iPhone"(/Find my iPhone) functie uitgeschakeld te worden op de iPhone of iPad. In deze instructie wordt uitgelegd hoe je dat doet.

Stap 1: 

Ga op je iPhone of iPad naar de app "Instellingen".

Bovenaan zie je jouw naam en Apple ID staan. Klik daar op. 

 

Stap 2: 

Selecteer "Zoek mijn" en ga verder met de volgende stap.

Stap 3: 

Selecteer "Zoek mijn iPhone".

Stap 4: 

Hierna kom je in de "Zoek mijn iPhone" instelling terecht (zie onderstaande afbeelding). Schuif de groene knop naar links en vul jouw Apple ID wachtwoord in om te bevestigen dat Zoek mijn iPhone uitgeschakeld moet worden. Als de knop niet meer groen is dan is het gelukt Zoek mijn iPhone uit te schakelen!

  

Mogelijkheid 2: verwijderen Apple ID op een computer

Het verwijderen van “zoek mijn iPhone” via de webbrowser op een computer als het toestel zelf niet meer aan kan. Zorg dan ook dat het toestel uit is. Ga naar iCloud.com en log in met de Apple ID dat ook op het toestel staat.

 

Stap 1: Log in op iCloud.com


Stap 2: Ga naar "Zoek mijn iPhone"

Na het inloggen kan het zijn dat er wordt gevraagd om een 6 cijferige code. Deze code hoef je niet in te vullen. Verschijnt niet het venster waar om de code wordt gevraagd, ga dan naar stap 3. Onder het veld waar de code ingevuld kan worden staat een knop om direct naar “zoek mijn iPhone” te gaan zonder het invullen van de 6 cijferige code. klik daarop en ga naar stap 4.


Stap 3: kies voor “Zoek mijn iPhone”


Stap 4: Selecteer jouw apparaat

In het browservenster wordt een landkaart geladen met boven in het scherm een knop “Alle apparaten”, klik daarop en selecteer het apparaat waar je het Apple ID van wilt verwijderen. Dat kan alleen bij een apparaat dat offline in de lijst staat.


Stap 5: koppel apparaat los

Je kunt het gekozen apparaat loskoppen van het Apple ID door op “Verwijder uit account” te klikken.


Stap 6: verwijder iPhone

Daarna verschijnt de melding of je het apparaat wilt verwijderen. Klik op “Verwijder”.


Als laatste kan je nakijken of het is gelukt daar opnieuw in de lijst te kijken met alle apparaten. Als het toestel er niet meer tussen staat dan is het gelukt en is “Zoek mijn iPhone” uitgezet en kunnen wij het toestel innemen ter reparatie.