Laatste update: 12 juni 2024

Zoek mijn app: Je redder in nood bij verloren apparaten

Zoek mijn app
Het is de nachtmerrie van elke Apple-gebruiker: je kunt je Apple-apparaat niet vinden. Grote kans dat het gewoon ergens thuis ligt, of misschien op het werk, maar het is toch fijn om de exacte locatie te weten. Niet alleen om het sneller terug te vinden, maar ook voor jouw gemoedstoestand. Want je hebt waarschijnlijk al wat scenario’s in je hoofd: misschien ben je het wel verloren of vergeten in de trein, of misschien is het zelfs gestolen. Wat de situatie ook is, als je ooit je apparaat kwijt bent, wil je het zo snel mogelijk terugvinden. Geen zorgen! Dit is precies waar de “Zoek mijn” app voor ontworpen is. We gaan je informeren over de "Zoek mijn" app en je uitleggen hoe je deze kunt installeren en gebruiken. En we kunnen je ook adviseren over de functies van de "Zoek mijn" app. Dus laten we snel beginnen!

Wat is de “Zoek mijn” app?

De “Zoek Mijn” app is een app van Apple die je helpt bij het lokaliseren van je Apple-apparaat. Met deze app kun je je verloren of gestolen iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, AirPods en zelfs voorwerpen met een AirTag terugvinden. De app maakt gebruik van GPS en Bluetooth om de locatie van de apparaten te bepalen en biedt verschillende functies, zoals het afspelen van een geluid om een apparaat te vinden, het vergrendelen van een apparaat op afstand, of het volledig wissen van de gegevens om de privacy te beschermen. Bovendien kun je via de app je locatie delen met vrienden en familie, waardoor het eenvoudiger wordt om elkaar te vinden.

Een duidelijk en eenvoudig stappenplan

We hebben het ultieme stappenplan voor jou samengesteld, zodat jij precies weet hoe je de “Zoek mijn” app kunt gebruiken. We gebruiken voor het gemak “Zoek mijn iPhone”, maar je kunt dit stappenplan natuurlijk op elk Apple-apparaat toepassen.

Voorbereiding (Voordat je je apparaat verliest):

1. Instellingen openen: - Ga naar de 'Instellingen' app op je iPhone.

2. Apple ID selecteren: - Tik op je naam bovenaan (Apple ID).

3. Zoek mijn inschakelen: - Tik op 'Zoek mijn'. - Tik op 'Zoek mijn iPhone'. - Schakel 'Zoek mijn iPhone' in. - Schakel 'Stuur laatste locatie' in.

4. Controleer op het apparaat waar je je iPhone op in de gaten wilt houden (bijv. je MacBook):
- Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' > 'iCloud'. - Vink 'Zoek mijn Mac' aan.
- Klik op 'Opties' en zorg ervoor dat 'Zoek mijn netwerk' is ingeschakeld.

Als je je apparaat verliest:

1. Gebruik een ander Apple-apparaat of iCloud.com:
- Open de 'Zoek mijn' app op een ander Apple-apparaat dat is ingelogd met dezelfde Apple ID of ga naar iCloud.com en log in met je Apple ID.

2. Lokaliseren van je apparaat:
- Selecteer je verloren apparaat in de lijst.
- Bekijk de locatie op de kaart.

3. Acties uitvoeren:
- Geluid afspelen: Als je denkt dat het apparaat in de buurt is. - Verloren modus: Vergrendel je apparaat en toon een bericht met je contactinformatie.
- Apparaat wissen: Wis alle gegevens als je denkt dat het apparaat niet terug te krijgen is.

4. Laatste bekende locatie:
- Als je apparaat offline is, zie je de laatste bekende locatie (tot 24 uur na de laatste verbinding).
Noodzakelijke voorwaarden:

- De 'Zoek mijn' functie moet vooraf zijn ingeschakeld.
- Je apparaat moet verbonden zijn met internet en voldoende batterij hebben.

Een andere simpele manier om je iPhone terug te vinden als je je geluid uit hebt staan is met IFTTT.

Hoe leapp je verder helpt

We begrijpen dat het verliezen van je apparaat stressvol kan zijn. Alleen het idee al. Hopelijk heeft ons stappenplan jou geholpen bij het instellen en gebruiken dan de “Zoek mijn” app en alle mogelijke functies, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken. En vergeet niet: bij leapp vind je een breed assortiment aan duurzame (refurbished) Apple-producten. Dus als je op zoek bent naar een nieuw apparaat, neem dan een kijkje op onze website. We zijn ervan overtuigd dat je iets zult vinden dat perfect bij je past. Dus waar wacht je nog op?
Terug naar blog