Laatste update: 15 juni 2024

Apple Arcade bij leapp: Ontdek de beste games en voordelen!

apple arcade

Ontdek de wereld van Apple Arcade

Als gamer, liefhebber van mobiele games of ouder op zoek naar geschikte games voor je kinderen, heb je vast wel eens gehoord van Apple Arcade. Maar wat is het precies en wat heeft het te bieden? Is het de moeite waard om een abonnement te nemen en hoe verhoudt het zich tot andere gaming-platforms en -services? In deze blog duiken we dieper in de wereld van Apple Arcade en helpen we je om een weloverwogen keuze te maken. Zo kun je straks zorgeloos genieten van geweldige games zonder reclame en in-app aankopen.

Wij helpen je op weg

Wij bij leapp begrijpen dat het soms lastig kan zijn om betrouwbare informatie en ervaringen van andere gebruikers te vinden. Daarom hebben we dit uitgebreide en eerlijke overzicht van Apple Arcade voor je samengesteld. We leggen je uit wat de kosten zijn en wat je ervoor terugkrijgt, en geven je een overzicht van de beste games en aanraders binnen Apple Arcade. Ook vergelijken we het platform met andere gaming-platforms en -services, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Wat is Apple Arcade en wat heeft het te bieden?

Apple Arcade is een abonnementsservice van Apple die je onbeperkt toegang geeft tot een uitgebreide catalogus van games op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Voor een vast bedrag per maand kun je meer dan 100 games spelen, zonder reclame en zonder in-app aankopen. Bovendien worden er regelmatig nieuwe games toegevoegd aan de catalogus en kun je het abonnement delen met je gezin via gezinsdeling.

De kosten en voordelen van een Apple Arcade-abonnement

Een Apple Arcade-abonnement kost €4,99 per maand, met een gratis proefperiode van één maand. Voor deze prijs krijg je:

 • Onbeperkte toegang tot meer dan 100 games
 • Geen reclame en in-app aankopen
 • De mogelijkheid om games offline te spelen
 • Compatibiliteit met iPhone, iPad, Mac en Apple TV
 • Gezinsdeling met maximaal 5 gezinsleden
 • Regelmatige updates en nieuwe game-releases

Als je regelmatig games speelt en graag nieuwe games ontdekt, kan een Apple Arcade-abonnement zeker de moeite waard zijn. Bovendien is het een goede optie voor ouders die op zoek zijn naar geschikte games voor hun kinderen, zonder zich zorgen te hoeven maken over ongewenste reclame of in-app aankopen.

De beste games en aanraders binnen Apple Arcade

Apple Arcade biedt een gevarieerd aanbod van games, van puzzels en avonturen tot actie en strategie. Hier zijn enkele van de beste games en aanraders binnen Apple Arcade:

 • What the Golf? - Een hilarische en creatieve golfparodie met een grote variatie aan levels en uitdagingen.
 • Grindstone - Een verslavende puzzelgame waarin je strategisch te werk moet gaan om vijanden te verslaan en je weg te banen door de levels.
 • Overland - Een post-apocalyptische strategiegame waarin je moet zien te overleven in een wereld vol gevaren.
 • Assemble with Care - Een ontroerend verhaal over een jonge vrouw die kapotte voorwerpen repareert en daarmee ook de levens van de mensen om haar heen.
 • Shinsekai: Into the Depths - Een onderwateravontuur waarin je de diepten van de oceaan verkent en de geheimen van een verloren beschaving ontdekt.

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van Apple Arcade. Er zijn nog veel meer geweldige games te ontdekken, dus er is voor ieder wat wils.

Apple Arcade vergeleken met andere gaming-platforms en -services

Er zijn verschillende andere gaming-platforms en -services op de markt, zoals Google Play Pass, Xbox Game Pass en PlayStation Now. Hoe verhoudt Apple Arcade zich tot deze alternatieven?

 • Google Play Pass - Net als Apple Arcade biedt Google Play Pass een abonnementsservice voor games en apps op Android-apparaten. Het kost €4,99 per maand en bevat meer dan 350 games en apps. Hoewel het aanbod groter is dan bij Apple Arcade, zijn de games over het algemeen van mindere kwaliteit en bevat het aanbod ook apps die niet game-gerelateerd zijn.
 • Xbox Game Pass - Xbox Game Pass is een abonnementsservice van Microsoft voor Xbox- en pc-games. Het kost €9,99 per maand en bevat meer dan 100 games. Hoewel het aanbod van games van hoge kwaliteit is, is het platform minder geschikt voor mobiele gamers en is het niet beschikbaar op Apple-apparaten.
 • PlayStation Now - PlayStation Now is een streamingdienst van Sony voor PlayStation- en pc-games. Het kost €9,99 per maand en bevat meer dan 700 games. Net als Xbox Game Pass is het platform minder geschikt voor mobiele gamers en is het niet beschikbaar op Apple-apparaten.

Apple Arcade onderscheidt zich door zijn focus op mobiele gaming en de beschikbaarheid op alle Apple-apparaten. Bovendien biedt het een zorgvuldig geselecteerd aanbod van kwaliteitsgames zonder reclame en in-app aankopen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zowel casual als fervente gamers.

Hoe leapp je verder helpt?

Met deze uitgebreide en eerlijke review van Apple Arcade hopen we je te hebben geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze over het aanschaffen van een abonnement. Bij leapp leveren we duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, dan ondersteunen we je graag met onze uitstekende service.

Ben je geïnteresseerd in het uitbreiden van je Apple-ecosysteem met refurbished Apple-producten? Neem dan een kijkje op onze website leapp.nl en ontdek ons aanbod van iPhones, iPads, Macs en meer. Wij wensen je veel gameplezier met Apple Arcade!

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld welke Apple Watch kopen en agenda's delen iPhone.