Laatste update: 15 juni 2024

AirPod kwijt? Vind ze snel terug met leapp's tips!

airpod kwijt

We hebben allemaal wel eens dat moment van paniek ervaren wanneer we een waardevol item kwijtraken. Voor eigenaren van AirPods is dat gevoel maar al te bekend. De kleine omvang en draagbaarheid van AirPods maken ze uiterst handig, maar ook gemakkelijk te verliezen.

Hoe leapp je helpt

Bij leapp streven we ernaar om je leven met Apple-producten zo soepel en zorgeloos mogelijk te maken. Daarom geven we je niet alleen tips om je verloren AirPods te vinden, maar adviseren we je ook over de beste accessoires om je AirPods gemakkelijker bij te houden.

Stappen om je verloren AirPods te vinden

Het is gemakkelijk om je AirPods kwijt te raken, maar gelukkig zijn er methoden om ze terug te vinden. Zowel de 'Find My' functie van Apple als de 'Zoek mijn-app' kunnen je helpen. Hier zijn de stappen samengevoegd uit beide methoden:

  1. Open de 'Find My' of 'Zoek mijn-app' op je iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Ga naar het tabblad 'Devices' of 'Apparaten'.
  3. Selecteer je AirPods in de lijst.
  4. Op de kaart zie je de locatie van je AirPods.
  5. Weet je nog steeds niet waar je moet zoeken? Kies 'Speel Geluid Af' en je hoort het geluid zodra de AirPods verbinding hebben gemaakt.

Let op: deze methoden werken alleen als de AirPods binnen het Bluetooth-bereik van een van je Apple-apparaten zijn en als ze verbinding hebben gemaakt.

Hoe voorkom je dat je je AirPods in de toekomst kwijtraakt?

  • Investeer in AirPods accessoires zoals hoesjes met sleutelhangers of nekbanden.
  • Bewaar je AirPods altijd in hun hoesje.
  • Maak er een gewoonte van om je AirPods op dezelfde plaats te bewaren.

Accessoires om verlies van AirPods te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om te investeren in accessoires die het verlies van je AirPods kunnen voorkomen. Hier zijn enkele aanraders:

AirPods hoesjes: Een hoesje beschermt niet alleen je AirPods tegen krassen en stoten, maar kan ook helpen om ze beter zichtbaar te maken. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur of een hoesje met een opvallend design.
Sleutelhangers: Met een sleutelhanger kun je je AirPods eenvoudig aan je sleutelbos, tas of jaszak bevestigen. Zo raak je ze minder snel kwijt en heb je ze altijd bij de hand.
Anti-verlies straps: Deze handige straps verbinden je AirPods met elkaar, zodat je ze niet snel zult verliezen. Bovendien kun je de strap om je nek dragen, zodat je AirPods altijd binnen handbereik zijn.
 

Tips en trucs om je AirPods effectief te zoeken en te vinden

Mocht je ondanks de "Zoek mijn" app en handige accessoires toch je AirPods kwijtraken, dan zijn er nog enkele tips en trucs die je kunt toepassen om je AirPods effectief te zoeken en te vinden:

- Begin bij het begin: Probeer je te herinneren waar je je AirPods voor het laatst hebt gebruikt en start je zoektocht op die locatie.

- Check je omgeving: Kijk goed om je heen en let op plekken waar je AirPods gemakkelijk over het hoofd kunt zien, zoals onder meubels, in kledingzakken of tussen kussens.

- Vraag hulp: Schakel vrienden of familieleden in om je te helpen zoeken. Vier ogen zien immers meer dan twee.

- Maak een plan: Stel een systematische zoektocht op door je zoekgebied in kleinere zones op te delen en deze één voor één af te gaan.


Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we je niet alleen helpen je AirPods terug te vinden, maar ook je leven met Apple-producten in het algemeen gemakkelijker maken. Bezoek leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment aan refurbished Apple-producten.

Conclusie

Het verliezen van je AirPods kan frustrerend en kostbaar zijn, maar met deze tips en trucs zou het een stuk minder vaak moeten gebeuren. Bij leapp zijn we er om je te helpen, of je nu hulp nodig hebt bij het vinden van je verloren AirPods of bij het kiezen van de juiste refurbished Apple-producten.

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld refurbished laptop kopen en iPhone gaat niet meer aan.