Welke iPhone heeft een dual sim?

Welke iPhone heeft een dual sim?

Misschien heb je het begrip ‘dual sim’ wel al eens voorbij horen komen. Deze optie om twee simkaarten in je mobiele telefoon te hebben wordt steeds populairder. Vandaar dat ook steeds meer iPhones een dual sim hebben. In deze blog leggen we je uit wat dual sim precies is, wat je ermee kan en welke iPhones dual sim hebben.

 

Wat is dual sim?

Letterlijk vertaald betekent dual sim, dubbele sim. Dit verklapt eigenlijk al wat deze functie inhoudt. iPhones die een dual sim hebben, kunnen tegelijkertijd gebruik maken van twee simkaarten. Het model van iPhones die dual sim hebben, is echter niet anders dan andere iPhones. Het enige verschil is dat de simkaarthouder binnen in de iPhone twee simkaarten kan vasthouden.

 

Wat zijn de voordelen van dual sim?

Doordat er in iPhones met dual sim twee simkaarten passen, betekent dit dat je op een telefoon gebruik kan maken van twee verschillende telefoonnummers. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als:

●      Je een iPhone wilt gebruiken voor zowel zakelijke telefoongesprekken als privé telefoongesprekken. Zo hoef je niet langer met twee verschillende telefoons rond te lopen en kan je werk- en privéleven toch gescheiden houden.

●      Als je regelmatig in het buitenland bent, kan je ook een simkaart voor buiten de EU gebruiken. Dit kan je een hoop datakosten besparen.  

 

Welke iPhones hebben dual sim?

Aangezien dual sim een vrij nieuwe ontwikkeling is, wordt deze alleen door de nieuwste iPhones ondersteund. Vereisten het gebruiken van dual sim is een iPhone met IOS 12.1 of hoger en een van de volgende modellen:

●      iPhone XS Max

●      iPhone XR

●      iPhone 11

●      iPhone 11 Pro

●      iPhone 11 Pro Max

●      iPhone 12

●      iPhone 12 Pro

●      iPhone 12 Pro Max

●      iPhone 13

●      iPhone 13 Pro

●      iPhone 13 Pro Max

 

Hoe installeer ik dual sim?

Dual sim installeren is vergelijkbaar met hoe je normaal een simkaart in je iPhone installeert. Het enige verschil is dat je nu twee simkaarten in de simkaarthouder legt in plaats van één. 

Steek de simverwijderaartool of een paperclip in de gleuf aan de rechterzijkant van de iPhone om de simkaarthouder uit de iPhone te halen. 
Plaats een simkaart bovenin de houder en de andere simkaart aan de onderkant van de houder. Tip: Je ziet hoe de simkaart in de houder past door de inkepingen van de simkaart te matchen met de inkepingen van de simkaarthouder.
Plaats de simkaarthouder terug in de iPhone. 
 

Na het invoegen van de simkaarten krijg je de optie om een label geven aan de simkaarten. Zo kan je het privénummer bijvoorbeeld het label ‘privé’ geven en het zakelijke nummer een label ‘zakelijk’. Ook kan je een standaardnummer instellen die de iPhone automatisch gebruikt als je iemand die in je contacten staat belt.

 

Hoe maak ik van de twee simkaarten gebruik?

Als je een van je contacten belt, hoef je niet telkens het nummer te selecteren dat je wilt gebruiken. Je iPhone belt automatisch met het nummer dat je als laatste hebt gebruikt om dat contact te bellen. Als je nog niet eerder gebeld hebt, gebruikt je iPhone je standaardnummer. Ook stel je in je instellingen in welk nummer je op welk moment wilt gebruiken voor data. Dit doe je bij ‘Instellingen’ > ‘Mobiele Netwerk’ > ‘Mobiele Data’

 

Terug naar blog