Waarom zijn refurbished producten goedkoper dan nieuwe producten?
Waarom zijn refurbished producten goedkoper dan nieuwe producten?

Je hebt vast weleens gehoord van de term refurbished. Steeds meer mensen gaan voor refurbished producten om op een goedkopere manier Apple producten in huis te halen. Maar wat houdt refurbished in en waarom zijn ze goedkoper dan nieuwe exemplaren? We leggen het je uit!

Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk gerenoveerd. Dit houdt in dat gebruikte devices zoals smartphones en tablets worden opgeknapt en opgepoetst, zodat ze zo goed als nieuw weer verkocht kunnen worden. De devices worden hiervoor grondig gecontroleerd en worden voorzien van nieuwe onderdelen als dat nodig is. Alle data worden professioneel vernietigd en nieuwe schone software wordt geïnstalleerd.

Tweedehands kan toch ook?

We horen je denken: refurbished is dus eigenlijk gewoon tweedehands? Toch is dat niet helemaal het geval. Omdat refurbished devices zo grondig worden gecontroleerd en hersteld, ligt de kwaliteit ervan veel dichter bij die van nieuwe producten dan tweedehands producten. Verder hebben refurbished producten nog een groot voordeel. Om de kwaliteit van de devices te garanderen, krijg je bij leapp twee jaar garantie op je aankoop, die je niet krijgt als je ze tweedehands koopt. Ook worden de refurbished producten voorzien van een Keurmerk Refurbished om jou als consument meer zekerheid te geven over je aankoop.

Waarom is refurbished goedkoper dan nieuw?

De gebruikte devices die door leapp worden refurbished komen uit het bedrijfsleven of waren ooit showroommodellen. Deze zijn slechts een korte periode gebruikt, maar mogen niet meer als nieuw worden verkocht. Zonde! Met het refurbishment proces van leapp geven we ze daarom een nieuw leven. Het verschil in prijs tussen nieuw en refurbished zit dus in het hergebruik van toestellen en de onderdelen. De toestellen krijgen enkel een grondige opknapbeurt. Is er iets kapot? Dan wordt het gerepareerd. Kan het niet worden gerepareerd? Dan wordt er niks weggegooid, maar worden de onderdelen hergebruikt. Op deze manier zijn refurbished producten niet alleen lager in prijs, maar zijn ze ook nog eens super duurzaam. Kortom: refurbished is beter voor jouw portemonnee en voor het milieu! Need we say more?!

Heb je na het lezen over refurbished producten interesse gekregen om er zelf een aan te schaffen? Kijk eens bij ons ruime aanbod van refurbished iPhones, MacBooks of iPads.

Andere verhalen

Categorieën