Mijn iPhone laadt niet op! Wat nu?!

Mijn iPhone laadt niet op! Wat nu?!

Oh nee! Mijn iPhone laadt niet meer op! Wat nu?! Er zijn een aantal stappen die je kan nemen om weer een volle batterij te krijgen. We geven ze je in een volgorde waar je na stap 2 soms weer met een volle batterij de dag door kan.

Stap 1. Lightning-poort schoonmaken

Soms zit er wat vuil of stof in je lightning poort. Hierdoor maakt de kabel slecht of soms zelfs geen connectie meer en kan deze dus ook niet opladen. De makkelijkste manier om dit te checken is kijken of de kabel goed aansluit op je iPhone. Zie je dat er een klein stukje tussen het plastic omhulsel van de kabel en je iPhone zit? Dan zit er waarschijnlijk wat in je oplaad-poort. Pak een tandenstoker met stompe punt zodat je de electronica in de lightining-poort niet kan beschadigen en pulk het vuil of stof eruit. Het kan er stevig in zitten want je drukt het vuil natuurlijk constant aan wanneer je er een kabel in steekt.

Lightning poort schoonmaken

Het voordeel van de iPhone 8, iPhone X en nieuwere modellen is dat deze draadloos kunnen opladen. Het is daarbij dus niet nodig dat je je iPhone via een kabel oplaadt. Leg je iPhone op de oplader en deze loopt uit zichzelf vol. 

 

Stap 2. Probeer een andere adapter

Probeer eens een andere adapter? Het hoeft natuurlijk helemaal niet aan je iPhone te liggen dat je iPhone niet meer oplaadt. De kabel kan misschien ook de boosdoener zijn. Zie je dat er gekke hoeken in je kabel zitten dan is er misschien een kabelbreuk en werkt de kabel niet meer. Zodra je iPhone met een ander laadset het wel weer doet is het probleem ook opgelost. 

 

Probeer een andere adapter als je iPhone niet oplaadt

Stap 3. Start je iPhone opnieuw op

Start je iPhone opnieuw op. Heel soms komt het voor dat door een foutje in de software je iPhone niet meer kan opladen. Het heeft dan helemaal niks te maken met de hardware van je iPhone. In dit geval raden we je aan om een harde reset te doen. Hoe je dit doet lees je op onze tips pagina. Is je iPhone weer op gestart? Kijk of hij oplaadt of niet.

Stap 4. Batterij kalibreren

Het kan voorkomen dat je iPhone aangeeft dat er nog 45% batterij-energie in zit, maar dat hij een kwartier later opeens uit is gevallen. In dit geval kan je accu opnieuw kalibreren. Dit zorgt er voor dat je iPhone batterij weer het juiste percentage aangeeft. Dit doe je door eerst je iPhone aan te sluiten op je adapter. En daarna weer een harde reset te doen. Hierna moet je je iPhone laten opladen tot 100% en dan nog ongeveer 1,5 uur aan de oplader laten liggen.

 

Zo zag de leapp winkel eruit

 

Stap 5. Stuur hem naar Leapp op ter reparatie

Laadt je iPhone nog steeds niet op? Dan kan je hem naar ons opsturen ter reparatie. Zoals misschien bekend zijn onze fysieke winkels al enige tijd gesloten. Niet getreurd, we repareren nog altijd tegen scherpe prijzen. Stuur hem dus op en laat ons je helpen met de reparatie. Mocht je een refurbished iPhone willen, kunnen onze collega’s je hier natuurlijk ook bij adviseren.

 

Bonus. Heb geduld.

Het kan zijn dat wanneer je iPhone heel erg leeg is, het een tijdje duurt voordat hij weer aanspringt. Het batterij logo verschijnt dan pas weer na een aantal minuten zodra de batterij zelf een beetje is opgeladen. Wanneer je je iPhone aan een computer aan het opladen bent, zorg dan dat de computer aan staat en niet in slaapstand gaat. Oh nee! Mijn iPhone laadt niet meer op! Wat nu?! Er zijn een aantal stappen die je kan nemen om weer een volle batterij te krijgen. We geven ze je in een volgorde waar je na stap 2 soms weer met een volle batterij de dag door kan.

Waarom laadt mijn iPhone niet meer op?

Dat jouw iPhone niet meer oplaadt kan verschillende redenen hebben. Zo kan je stof/vuil in je Lightning-poort hebben. Hierdoor kan je kabeltje geen goede connectie maken met je iPhone en kan-ie dus ook niet opladen. Het kan ook zijn dat het juist je Lightning-kabel is die kapot is. De aansluiting aan de kant van de kabel kan kapot zijn, je stroomblokje kan stuk zijn of misschien zit er wel een knik in je kabel die ervoor zorgt dat je oplader niet meer werkt.

Stap 1. Lightning-poort schoonmaken

Soms zit er wat vuil of stof in je lightning poort. Hierdoor maakt de kabel slecht of soms zelfs geen connectie meer en kan deze dus ook niet opladen. De makkelijkste manier om dit te checken is kijken of de kabel goed aansluit op je iPhone. Zie je dat er een klein stukje tussen het plastic omhulsel van de kabel en je iPhone zit? Dan zit er waarschijnlijk wat in je oplaad-poort. Pak een tandenstoker met stompe punt zodat je de electronica in de lightining-poort niet kan beschadigen en pulk het vuil of stof eruit. Het kan er stevig in zitten want je drukt het vuil natuurlijk constant aan wanneer je er een kabel in steekt. Als dit het allemaal niet is (eerst testen!) dan kan het zijn dat Lightning-poort van je iPhone kapot is. Dan zit er maar één ding op en dat is je iPhone laten repareren, of een nieuw model aanschaffen.

Het voordeel van de iPhone 8iPhone X en nieuwere modellen is dat deze draadloos kunnen opladen. Het is daarbij dus niet nodig dat je je iPhone via een kabel oplaadt. Leg je iPhone op de oplader en deze loopt uit zichzelf vol. 

Stap 2. Probeer een andere adapter

Probeer eens een andere adapter? Het hoeft natuurlijk helemaal niet aan je iPhone te liggen dat je iPhone niet meer oplaadt. De kabel kan misschien ook de boosdoener zijn. Zie je dat er gekke hoeken in je kabel zitten dan is er misschien een kabelbreuk en werkt de kabel niet meer. Zodra je iPhone met een ander laadset het wel weer doet is het probleem ook opgelost. 

Start je iPhone opnieuw op. Heel soms komt het voor dat door een foutje in de software je iPhone niet meer kan opladen. Het heeft dan helemaal niks te maken met de hardware van je iPhone. In dit geval raden we je aan om een harde reset te doen. Hoe je dit doet lees je op onze tips pagina. Is je iPhone weer op gestart? Kijk of hij oplaadt of niet.

Stap 3. Batterij kalibreren

Het kan voorkomen dat je iPhone aangeeft dat er nog 45% batterij-energie in zit, maar dat hij een kwartier later opeens uit is gevallen. In dit geval kan je accu opnieuw kalibreren. Dit zorgt er voor dat je iPhone batterij weer het juiste percentage aangeeft. Dit doe je door eerst je iPhone aan te sluiten op je adapter. En daarna weer een harde reset te doen. Hierna moet je je iPhone laten opladen tot 100% en dan nog ongeveer 1,5 uur aan de oplader laten liggen.

Stap 4. Stuur hem naar Leapp op ter reparatie

Laadt je iPhone nog steeds niet op? Dan kan je hem naar ons opsturen ter reparatie. Zoals misschien bekend zijn onze fysieke winkels al enige tijd gesloten. Niet getreurd, we repareren nog altijd tegen scherpe prijzen. Stuur hem dus op en laat ons je helpen met de reparatie. Mocht je een refurbished iPhone willen, kunnen onze collega’s je hier natuurlijk ook bij adviseren.

Bonus. Heb geduld.

Het kan zijn dat wanneer je iPhone heel erg leeg is, het een tijdje duurt voordat hij weer aanspringt. Het batterij logo verschijnt dan pas weer na een aantal minuten zodra de batterij zelf een beetje is opgeladen. Wanneer je je iPhone aan een computer aan het opladen bent, zorg dan dat de computer aan staat en niet in slaapstand gaat. Terug naar blog