Laatste update: 27 maart 2024

iphone wordt warm: Oorzaken, gevolgen en oplossingen - leapp

iphone wordt warm

Oververhitting van de iPhone: oorzaken, gevolgen en oplossingen

Heerlijk, die hoge temperaturen in de zomer! Lekker op het terras, naar het strand of in de tuin, maar let je wel op je iPhone? Deze werkt namelijk het beste bij temperaturen tussen de 0 en de 35 graden Celsius. Wordt ‘ie warmer, dan kan hij oververhitten. Geen paniek, want in de deze blog leggen we je uit wat de oorzaken en gevolgen van oververhitting kunnen zijn en hoe je het weer oplost!

Oorzaken

Jouw iPhone kan oververhitten door:

  • te lang in de zon liggen op een warme dag
  • deze in een hete ruimte te laten liggen, zoals in de auto
  • de camera-app of flitser vergeten uit te schakelen. Door het constante gebruik van de camera kan de iPhone erg heet worden
  • de navigatie-app vergeten uit te schakelen. Ook door het constante gebruik van GPS kan de iPhone erg heet worden
  • deze op te laden met een kapotte of niet-goedgekeurde oplader.

Je iPhone kan ook onder normale omstandigheden heet aanvoelen. Dit gebeurt vooral als ‘ie hard aan het werk is, zoals bij het overzetten van gegevens of bij het gebruik van zwaardere apps. Deze vorm van oververhitting zal zich vanzelf oplossen als de processen zijn afgerond.

Gevolgen

Is jouw iPhone oververhit geraakt, dan kan het zijn dat:

  • het scherm van je iPhone op zwart gaat.
  • je jouw iPhone even niet kan opladen of dat opladen trager gaat dan normaal.
  • draadloze functies overschakelen op de energiezuinige modus.
  • je even niet bereikbaar bent via telefoon of berichten.
  • je de camera tijdelijk niet kun gebruiken.
  • je iPhone trager werkt bij zwaardere apps.

Oplossingen

Gelukkig krijg je een melding op het scherm als de iPhone inderdaad oververhit is. Er staat dan ‘Temperatuur’ op je scherm met een instructie om je iPhone af te koelen. Je kunt de iPhone dan helaas even niet gebruiken tot ‘ie afgekoeld is. Gelukkig hoef je niet bang te zijn voor schade. De afkoelperiode is namelijk een automatische maatregel om te voorkomen dat er wel blijvende schade ontstaat. Leg je iPhone bij oververhitting even op een koele plek en na een kwartiertje kun je hem weer gewoon gebruiken. Mocht je denken een slim idee te hebben en je iPhone in de koelkast te leggen: dat kun je beter niet doen, daar kan je iPhone heel slecht tegen.

Het is het beste om je iPhone even helemaal uit te schakelen, zodat er niks meer actief is en hij alle tijd heeft om af te koelen. Kun of wil je je iPhone niet helemaal uitzetten, dan is het belangrijk dat je:

  • energieslurpende functies zoals Bluetooth en locatievoorzieningen even uit zet
  • de camera tijdelijk niet gebruikt
  • geen games speelt of andere niet-essentiële apps gebruikt
  • vliegtuigmodus inschakelt, zodat Wi-Fi, mobiel datagebruik en GPS uitgeschakeld zijn

Kan dit even niet, omdat je bijvoorbeeld in de auto zit? Houd je iPhone dan voor de ventilatie, dat helpt ook met afkoelen!

Oplossingen voor het probleem

Oververhitting van je iPhone kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je te veel apps tegelijkertijd gebruikt, dat je telefoon te lang in de zon ligt, of dat er een probleem is met de batterij. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen:

1. Sluit ongebruikte apps: Het is gemakkelijk om te vergeten welke apps je open hebt staan op je iPhone. Maar elke open app verbruikt energie en kan je telefoon opwarmen. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert welke apps open zijn en sluit degenen die je niet gebruikt.

2. Vermijd direct zonlicht: Net als mensen, kunnen iPhones oververhit raken als ze te lang in de zon liggen. Probeer je telefoon op een koele en schaduwrijke plek te houden, vooral tijdens de zomermaanden.

3. Update je software: Soms kan een softwareprobleem de oorzaak zijn van oververhitting. Zorg ervoor dat je je iPhone update met de nieuwste software.

4. Reset je iPhone: Als niets anders werkt, kan een harde iPhone reset soms helpen. Dit zal je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen, dus zorg ervoor dat je eerst een back-up maakt van je gegevens. Als geen van deze oplossingen werkt, kan het zijn dat er een groter probleem is met je iPhone. In dat geval kan het een goed idee zijn om je iPhone te laten controleren door een professional.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we er niet alleen om je te helpen met je huidige iPhone problemen, maar we zijn er ook om je te ondersteunen in de toekomst. We bieden een breed scala aan refurbished iPhones die een betaalbaar alternatief zijn voor een nieuw apparaat. Bovendien staan we altijd klaar om je te helpen met eventuele problemen die je in de toekomst met je iPhone kunt hebben. We bieden duidelijke, gemakkelijk te volgen adviezen over hoe je oververhitting van je iPhone kunt voorkomen en verhelpen. Dus of je nu een nieuwe iPhone nodig hebt of hulp nodig hebt bij het onderhouden van je huidige apparaat, leapp is er voor je.

Terug naar blog