Hoe maak ik mijn MacBookscherm schoon? Tips & Tricks

Hoe maak ik mijn MacBookscherm schoon? Tips & Tricks

Hoe zuinig je ook op je MacBook bent, de kans is groot dat het scherm op een gegeven moment vuil wordt. Zo komen er met verloop van tijd vaak vingervlekken op het scherm terecht. Om de kwaliteit van je beeldscherm zo hoog mogelijk te houden, is het van groot belang om deze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Maar dit wil je natuurlijk wel op een veilige en zorgvuldige manier doen waarbij je de MacBook niet beschadigt. Volg onderstaand stappenplan om het scherm van je MacBook, MacBook Pro of MacBook Air weer schoon te krijgen.

 

Het scherm van je MacBook schoonmaken:

1.     Schakel de laptop uit en zorg dat alle kabels en externe apparaten van de laptop losgekoppeld zijn.

2.     Vervolgens gebruik je een schone pluisvrije doek om overtollig stof van het scherm af te vegen.

3.     Als er zich nog steeds vlekken op het scherm bevinden kan je de doek ook vochtig maken om daarmee het scherm te wassen. Let op         dat je nooit direct vloeistof op het scherm spuit, dit kan de MacBook beschadigen.

4.     Zorg dat de laptop helemaal droog is voordat je hem weer aan zet.

 

Enkele tips bij het schoonmaken van je MacBook:

-        Gebruik een zachte, pluisvrije doek. Keukenpapier en overige stoffen kunnen namelijk een schurende werking hebben en daarmee              het scherm permanent beschadigen.

-        Zorg dat er geen vocht in openingen doordringt.

-        Koppel alle externe kabels los.

-        Wrijf niet overmatig lang over het scherm. Dit kan beschadigingen veroorzaken.

 

Wil je andere Apple-apparaten schoon houden? De instructies en tips hierboven gelden vrijwel ook voor het schoonmaken van overige schermen van Apple-apparaten. Daarnaast kan je met behulp van accessoires zoals een screenprotector voor je schermen, ook zorgen dat je scherm in goede staat blijft.

Terug naar blog