Laatste update: 27 februari 2024

Nummer Blokkeren iPhone: Snel & Eenvoudig via leapp

nummer blokkeren iphone

Heb je last van ongewenste telefoontjes of e-mails, maar geen idee hoe je dit blokkeert? Geen probleem! In deze blog leggen wij het je haarfijn uit. Als je een telefoonnummer of contact blokkeert, kunnen de bellers nog steeds een bericht achterlaten op je voicemail, maar je ontvangt geen meldingen meer. De contactpersoon zelf ontvangt evenmin een melding dat de oproep of het bericht is geblokkeerd. Zowel voor iPhone als voor iPad geeft Apple je de mogelijkheid om telefoonnummers, contacten en e-mails op je toestel te blokkeren. Je kunt zelfs iMessages van onbekende afzenders filteren en iMessages rapporteren die op spam lijken.

Dit zijn volgens Apple's helpdesk de manieren waarop je telefoonnummers, contacten en e-mails kunt blokkeren:

  • Telefoon: Wanneer je de 'Telefoon' app opent en kijkt bij de tab 'Recent' dan klik je het informatiesymbool aan naast het telefoonnummer of contact dat je wilt blokkeren. Scrol vervolgens naar de onderkant van het scherm en klik op 'Blokkeer deze beller.'
  • FaceTime: Bij FaceTime werkt het nog makkelijker. Je ziet direct al gesprekken staan. Daarna klik je weer op het informatiesymbool naast een telefoonnummer, contactpersoon of het e-mailadres dat je wilt blokkeren. Vervolgen scrol je opnieuw naar de onderkant van het scherm en tik je op 'Blokkeer deze beller.'
  • Berichten: Wanneer je vanuit 'Berichten' iemand wilt blokkeren moet je eerst het gesprek openen, daarna de naam van het contact bovenaan het gesprek aanraken en vervolgens op het informatiesymbool klikken. Klik daarna nogmaals op het informatiesymbool en onderaan kun je vervolgens weer door op 'Blokkeer deze beller' te klikken het contact blokkeren.
  • E-mail: Open je mail, klik daarna op de e-mail met het contact dat je wilt blokkeren en klik vervolgens bovenaan op de afzender. Als het goed is opent dan automatisch een pop-up over de afzender en klik daarna op 'Blokkeer deze contactpersoon' om te blokkeren. Wanneer je een e-mailadres blokkeert in 'Mail', gaat het rechtstreeks naar de prullenbak. Het blokkeren van een e-mailadres is van toepassing op alle Apple-apparaten.

Hoe beheer je geblokkeerde telefoonnummers, contacten en e-mails?

Geblokkeerde contacten aanpassen? Dit doe je gemakkelijk via instellingen, wij hebben alvast een opsomming gemaakt voor hoe je dit kunnen vinden:

  • Telefoon: ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon'. Tik op 'Geblokkeerde contacten' om de lijst te zien.
  • FaceTime: ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Klik op 'Geblokkeerde contacten' om de lijst te zien.
  • Berichten: ga naar 'Instellingen' > 'Berichten'. Klik in 'SMS / MMS' op 'Geblokkeerde contacten' om de lijst te zien.
  • Mail: ga naar 'Instellingen' > 'Mail'. Tik onder 'Berichtenreeksen' op 'Geblokkeerd' om de lijst te zien.

In deze menu's kun je ook geblokkeerde telefoonnummers, contacten of e-mailadressen toevoegen of verwijderen. Onderaan zie je namelijk staan 'Voeg toe' en vervolgens kun je uit je contactenlijst het gewenste contact blokkeren. Als je een telefoonnummer, contactpersoon of een e-mailadres wil deblokkeren, veeg je naar links over het item en tik je op 'Deblokkeren'.

Hopelijk was deze blog duidelijk en kan je weer rustig verder zonder telkens gestoord te worden. Er zijn namelijk weinig dingen irritanter dan door ongewenste contacten gestoord te worden.

Hoe blokkeer je een nummer op je iPhone?

Je zit net lekker te ontspannen of je bent druk bezig met je dagelijkse taken en dan... Tring! Een onbekend nummer belt je op. Of je ontvangt een bericht van een nummer dat je niet herkent. Het kan gaan om een onschuldige vergissing, maar het kan ook een teken zijn van opdringerige telemarketeers of oplichters. En soms komt het zelfs herhaaldelijk voor, wat helemaal vervelend is. In deze situaties wil je graag weten hoe je een nummer kunt blokkeren op je iPhone. Je wilt een duidelijke, stapsgewijze handleiding die je door dit proces leidt. Je wilt je veilig en in controle voelen over je communicatie en privacy. En je wilt voorkomen dat ongewenste oproepen of berichten je dag verstoren. Bovendien wil je misschien weten hoe je een geblokkeerd nummer weer kunt deblokkeren, voor het geval je per ongeluk een belangrijk nummer blokkeert.

Het blokkeren van een nummer op je iPhone is eigenlijk heel eenvoudig. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen:

  1. Open de 'Telefoon' app op je iPhone.
  2. Ga naar 'Recent' en zoek het nummer dat je wilt blokkeren.
  3. Tik op het blauwe 'i' icoontje naast het nummer.
  4. Scroll naar beneden en tik op 'Blokkeer deze beller'.
  5. Bevestig je keuze door op 'Blokkeer contact' te tikken.

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een nummer geblokkeerd op je iPhone! Vanaf nu zul je geen oproepen, berichten of FaceTime verzoeken meer ontvangen van dit nummer. Maar wat als je een nummer wilt deblokkeren? Geen zorgen, dat is net zo eenvoudig:

  1. Ga naar 'Instellingen' op je iPhone
  2. Scroll naar beneden en tik op 'Telefoon'
  3. Tik op 'Geblokkeerd en onbekend'
  4. Je ziet nu een lijst met alle nummers die je hebt geblokkeerd. Zoek het nummer dat je wilt deblokkeren en veeg naar links
  5. Tik op 'Deblokkeer'.

En voila, je hebt zojuist een nummer gedeblokkeerd op je iPhone!

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we dat je het beste uit je (refurbished) Apple producten haalt. We begrijpen dat technologie soms overweldigend kan zijn, en daarom zijn we er om je te helpen als je ergens tegenaan loopt. Of je nu een nummer wilt blokkeren, je iPhone wilt optimaliseren of gewoon meer wilt weten over de functies van je toestel, we staan voor je klaar met deskundig advies en ondersteuning. We zijn er trots op dat we duurzame, refurbished Apple producten leveren die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. En als je toch vastloopt, zoals in deze blog, dan helpen we je graag verder. We zijn niet alleen gepassioneerd over Apple producten, we zijn ook gepassioneerd over het bieden van uitstekende service aan onze klanten. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van refurbished Apple producten op leapp.nl en ervaar de kwaliteit, betrouwbaarheid en uitstekende service van leapp. We kijken ernaar uit om je te helpen bij al je Apple behoeften.

Terug naar blog