Laatste update: 27 maart 2024

iPad 2020: Ontdek de voordelen en bespaar bij leapp

ipad 2020

Op 15 september 2020 maakte Apple bekend dat er een vernieuwde iPad aan het assortiment werd toegevoegd. Deze tablet is alweer de achtste generatie iPad en wordt door Apple zelf simpelweg iPad genoemd. In de volksmond spreken we vaak over iPad + het jaar waarin het model geïntroduceerd is, wat voor dit device neerkomt op 'iPad 2020'.

De iPad 2020 dus, niet te verwarren met een andere tablet die tijdens het Apple event in Cupertino aangekondigd werd: De iPad Air (nummertje 4 alweer). Die vernieuwde iPad, wat is er anders? En is het de moeite waard om er een aan te schaffen?

Wat zijn de nieuwste features?

De nieuwe iPad Air 2020 is de opvolger van het vorige model uit 2019 en heeft een flinke metamorfose gekregen Het nieuwe model is een all-screendesign met een indrukwekkend Liquid Retina-display. Hij wordt aangedreven door Apple'€™s meest geavanceerde chip ooit met ondersteuning voor Apple Pencil 2 en Magic Keyboard. De nieuwe iPad is verkrijgbaar in totaal vijf kleuren.

De buitenkant

Van buiten lijkt de iPad 2020 precies op zijn voorganger, de iPad 2019. Ze delen hetzelfde 10,2-inch scherm en vertrouwde designkenmerken zoals de home-knop, welke bij recentere iPhones ontbreekt. Terwijl sommigen dit design als klassiek zouden beschouwen, zouden anderen het als verouderd kunnen zien. Dankzij deze home-knop is ontgrendeling via Touch ID echter nog steeds mogelijk. De aluminium behuizing van de iPad 2020 is beschikbaar in drie kleuren: zilver, goud en space gray. Intern is er een groot verschil tussen de twee modellen. De iPad 2019 maakt gebruik van een A10 Fusion Chip, dezelfde chip die in de iPhone 7-serie zat, terwijl de iPad 2020 wordt aangedreven door de krachtigere A12 Bionic chip, ook gevonden in de iPhone Xr.

Daarentegen heeft de iPad Air een volledige metamorfose ondergaan en lijkt nu meer op de iPad Pro. Waar de iPad Air uit 2019 een ronde afwerking had, biedt het nieuwe model een hoekige vorm. Het opvallende nieuwe design heeft dunnere randen en heeft de thuisknop opgeofferd. In plaats van een Face ID, heeft de iPad Air nu een Touch ID-sensor ingebouwd in de powerknop. De oudere lightning-aansluiting is vervangen door een USB-C-aansluiting. Het scherm is vergroot tot 10,9-inch, wat ideaal is voor het bekijken van films en video's. Dit Liquid Retina-display is een kleine verbetering ten opzichte van de iPad 2020, hoewel de scherpte van beide displays vergelijkbaar is.

Wat kleuren betreft, heeft Apple dit jaar gekozen voor twee nieuwe tinten voor de iPad Air: groen en hemelsblauw. Beide zijn verfrissende toevoegingen aan het kleurenpalet. De achtercamera van de iPad Air is een 12-megapixel camera met Focus Pixels, en aan de voorkant bevindt zich een 7-megapixel FaceTime HD-camera, ideaal voor videogesprekken van hoge kwaliteit.


Onder de motorkap

De processor of chip van een iPad is het kloppende hart van de tablet, vergelijkbaar met de motor van een auto. Deze chip voert cruciale berekeningen uit die essentieel zijn voor taken zoals het spelen van games, het laden van websites, 3D-modellering en geheugenregulatie. Deze functies hebben directe invloed op hoe snel apps opstarten, functioneren en hoeveel activiteiten je tegelijk kunt uitvoeren. Dit beïnvloedt op zijn beurt ook het energieverbruik van de tablet.

De iPad Air 2020 staat bekend om zijn baanbrekende chip: de A14 Bionic. Deze nieuwe chip van Apple is een primeur in de iPad Air 2020 en is de krachtigste die Apple tot nu toe heeft geproduceerd. Later in het jaar verwachten we deze chip ook in de iPhone 12. Met beweringen van Apple over een 40% snellere CPU en 30% snellere graphics dan zijn voorganger, maakt het de iPad uitermate geschikt voor zware taken zoals 4K videobewerking, fotobewerking en muziekproductie. Game liefhebbers kunnen hun eigen controller aansluiten en genieten van console-kwaliteit graphics. Kortom, met de A14 Bionic-chip is haast alles mogelijk.

Hoewel de chip van de iPad 2020 ruim twee keer zo krachtig is als die van zijn voorganger, kan het voor de doorsnee gebruiker overkill lijken. Echter, voor diegenen die veel met Augmented Reality werken of high-end games spelen, is deze extra rekenkracht absoluut noodzakelijk.

De iPad Air 2020 wordt standaard geleverd met 64GB opslag, maar kan worden uitgebreid naar 256GB. Voor de meeste gebruikers is dit ruim voldoende. Maar mocht je meer opslagruimte nodig hebben, dan biedt iCloud een vlotte oplossing, vooral met de ondersteuning van WiFi 6 voor snelle datatransfers.

Apple Pencil en andere functies

  • Net als de iPad 2019 kan de iPad 2020 overweg met de Apple Pencil. Oudere modellen missen deze functionaliteit. Vooral gebruikers die graag willen tekenen op hun iPad zullen hier plezier van ondervinden. Gebruik je je iPad vooral om te internetten of filmpjes te kijken? Of is hij voor de kinderen? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een model zonder Pencil ondersteuning. Die zijn namelijk net wat vriendelijker voor de portemonnee.
  • De iPad 2020 heeft tevens een Smart Connector. Dat zijn de drie bolletjes op de rand van de iPad, die je nodig hebt om een draadloos iPad toetsenbord aan te sluiten. Zo kun je je iPad als laptop gebruiken. Handig voor de schrijvers onder ons!
  • De camera's aan de voor- en achterzijde zijn prima te noemen, maar niet spectaculair. Wat wel een zeer welkome toevoeging is, is de snellader die bij de iPad 2020 geleverd wordt. Hiermee laadt je je iPad een stuk sneller op! Zo gaat een volle accu ongeveer een dag mee.

Moet ik een iPad 2020 kopen?

Tot slot de vraag: Moet ik er nou een gaan kopen? Welnu, de iPad 2020 is een prachtig instapmodel. Er is weinig aan te merken op de manier waarop de tablet gebouwd is. We kunnen echter niet zeggen dat deze iPad grote stappen vooruit gegaan is ten opzichte van eerder uitgebrachte modellen. Wat je je dus oprecht kunt afvragen, is of een nieuwe iPad 2020 voor ‚€ 389 de prijs waard is, wanneer je voor ‚€ 269,- bijvoorbeeld al een refurbished iPad 2017 aanschaft. Ben je een echte gamer? Of wil je designen op je iPad? Overweeg dan liever een iPad Air of iPad Pro. Dat zijn tablets die ontworpen zijn voor de zwaardere taken.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp begrijpen we dat het kiezen van de juiste iPad een uitdaging kan zijn. Daarom zijn we er om je te helpen. We geven je duidelijke, beknopte informatie over de nieuwste iPad en vergelijken deze met de vorige modellen. We geven je ook advies over of de upgrade de moeite waard is, afhankelijk van jouw behoeften en budget. Bovendien biedt leapp een breed scala aan duurzame, refurbished Apple producten die je dagelijks leven gemakkelijker maken. En als je toch vastloopt, staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog de nieuwste iPad op leapp.nl!

De iPad Air 2020 is voor iedereen

Met de nieuwe iPad Air hoopt Apple in te spelen met een product waarmee iedereen aan de slag kan. Of je het nu voor werk wilt gebruiken, student bent of op zoek bent naar een iPad voor thuisgebruik. Het kan allemaal met de nieuwe iPad Air! Met breed stereo-geluid ontspan je heerlijk van je favoriete nummers. Dankzij de koppeling met het Magic Keyboard kun je je iPad omtoveren tot een volwaardige desktop. En met de Apple Pencil maak je aantekeningen als nooit te voren.

Toch op zoek naar meer? Voor de echte professionals en grootverbruikers blijft er dan nog maar optie één over, de iPad Pro. Gelukkig heeft leapp deze ook gewoon is het assortiment en door voor refurbished te kiezen draag je ook nog een steentje bij aan het milieu. Wel zo lekker!

Terug naar blog