De beste fotobewerking apps voor je iPhone en iPad

De beste fotobewerking apps voor je iPhone en iPad

 

Ben je een fotografieliefhebber, maar wil je niet altijd met je grote, zware spiegelreflexcamera op pad? Een iPhone heeft een prima camera waarmee je de mooiste foto'€™s kan maken. En met behulp van een fotobewerking app, is het verschil met foto'€™s van een spiegelreflexcamera amper te zien! In de App Store worden veel verschillende fotobewerkings apps aangeboden. Een paar hiervan zijn echt de moeite waard te ontdekken. We geven je hier een paar tips die iedere fotografieliefhebber zou moeten kennen.

 

De snelle en krachtige foto-editor Darkroom kan je zowel op de iPhone als op de iPad gebruiken. Deze app heeft een aantal goede standaard filters. Door aan de curves te sleutelen zijn deze filters ook nog aanpasbaar. Het is mogelijk om eenvoudig je eigen pre-sets te maken. Erg handig als je bijvoorbeeld een standaard filter voor je foodie-foto'€™s wilt hebben. In Darkroom zitten ook andere speciale functies voor bijvoorbeeld portretfoto'€™s met diepte.

 

DarkRoom

 

 

Lightroom  Lightroom  Veel fotografen maken al gebruik van Adobe Lightroom op hun Mac. Deze app is er nu ook voor je iPhone en iPad. De app is vooral handig om je RAW-foto's te bewerken. Enige ervaring om van je foto’s iets moois te kunnen maken, is bij deze app wel vereist. Maar als je eenmaal de app onder de knie hebt, dan kan je je eigen effectfilters toepassen op je foto's en hierin uitblinken. Dit in tegenstelling tot vele anderen die tegenwoordig allemaal dezelfde filters in Instagram en andere apps gebruiken.

Fix  Een andere app die hoog staat aangeschreven is Adobe Photoshop Fix. Het is een soort light-versie van Photoshop. Deze app is handig wanneer je oneffenheden in je foto'€™s wilt verwijderen, of gehele objecten, of gezichten (lees: wallenŸ˜‰) wilt retoucheren. Heb je net een foto genomen van een briljant moment, loopt er net een onbekend persoon in beeld. Met deze app kan je ze dus wegpoetsen zonder Photoshop te hoeven gebruiken. AdobePhotoshopFix


Photofy
Photofy  Een app waar je niet zozeer je foto'€™s veel mooier mee maakt, maar wel veel leuker, is Photofy! Je kan hier letters, filters, kaders en stickers toevoegen aan je foto. En collages maken is met deze app ook mogelijk. Je kan kiezen tussen verschillende thema'€™s waar je gebruik van kan maken. Zoals '€œverjaardag' of '€œbaby'€. Hiermee krijg je diverse templates aangeboden die je kan gebruiken als voorbeeld.
AfterFocus  Heb je een iPhone waar geen dubbele lens in zit waarmee je je camera op '€˜portretstand'€™ kan zetten, dan is AfterFocus  een aanrader. Met deze app kun je de achtergrond van foto’s wazig maken en zo de focus leggen op het onderwerp. Je geeft met een selectie aan welk deel scherp moet blijven en welk deel onscherp moet worden en je creëert eenvoudig en snel een enorm scherpte-diepte-effect.
AfterFocus

 

 

 

Onze eigen all-time favourite bij uitstek die we vooral aanraden te gaan gebruiken is de app Enlight. Met deze app kan je bijvoorbeeld snelle correcties doorvoeren, dubbele belichting gebruiken, en gebruikmaken van opties zoals olieverf en geavanceerde toon- en kleuraanpassingen. Het klinkt misschien lastig, maar deze app bewijst dat je geen prof hoeft te zijn om foto'€™s fraai te kunnen bewerken.

Veel plezier met het krijgen van complimenten over je mooie foto'™s!   

Ben je een fotografieliefhebber, maar wil je niet altijd met je grote, zware spiegelreflexcamera op pad? Een iPhone heeft een prima camera waarmee je de mooiste foto's kan maken. En met behulp van een fotobewerking app, is het verschil met foto's van een spiegelreflexcamera amper te zien! In de App Store worden veel verschillende fotobewerkings apps aangeboden. Een paar hiervan zijn echt de moeite waard te ontdekken. We geven je hier een paar tips die iedere fotografieliefhebber zou moeten kennen.

Onze favorieten

Darkroom

 Darkroom

 

 

 

 

 

 

 

 

De snelle en krachtige foto-editor Darkroom kan je zowel op de iPhone als op de iPad gebruiken. Deze app heeft een aantal goede standaard filters. Door aan de curves te sleutelen zijn deze filters ook nog aanpasbaar. Het is mogelijk om eenvoudig je eigen pre-sets te maken. Erg handig als je bijvoorbeeld een standaard filter voor je foodie-foto's wilt hebben. In Darkroom zitten ook andere speciale functies voor bijvoorbeeld portretfoto's met diepte.

 

Darkroom

 Adobe Lightroom

 

Veel fotografen maken al gebruik van Adobe Lightroom op hun Mac. Deze app is er nu ook voor je iPhone en iPad. De app is vooral handig om je RAW-foto's te bewerken. Enige ervaring om van je foto's iets moois te kunnen maken, is bij deze app wel vereist. Maar als je eenmaal de app onder de knie hebt, dan kan je je eigen effectfilters toepassen op je foto's en hierin uitblinken. Dit in tegenstelling tot vele anderen die tegenwoordig allemaal dezelfde filters in Instagram en andere apps gebruiken.

Darkroom

 Adobe Photoshop Fix

 

Een andere app die hoog staat aangeschreven is Adobe Photoshop Fix. Het is een soort light-versie van Photoshop. Deze app is handig wanneer je oneffenheden in je foto's wilt verwijderen, of gehele objecten, of gezichten (lees: wallen) wilt retoucheren. Heb je net een foto genomen van een briljant moment, loopt er net een onbekend persoon in beeld. Met deze app kan je ze dus wegpoetsen zonder Photoshop te hoeven gebruiken.

Darkroom

 Photofy

 

Een app waar je niet zozeer je foto's veel mooier mee maakt, maar wel veel leuker, is Photofy! Je kan hier letters, filters, kaders en stickers toevoegen aan je foto. En collages maken is met deze app ook mogelijk. Je kan kiezen tussen verschillende thema's waar je gebruik van kan maken. Zoals 'verjaardag' of 'baby'. Hiermee krijg je diverse templates aangeboden die je kan gebruiken als voorbeeld.

Afterfocus

 AfterFocus

 

Heb je een iPhone waar geen dubbele lens in zit waarmee je je camera op 'portretstand' kan zetten, dan is AfterFocus een aanrader. Met deze app kun je de achtergrond van foto's wazig maken en zo de focus leggen op het onderwerp. Je geeft met een selectie aan welk deel scherp moet blijven en welk deel onscherp moet worden en je creëert eenvoudig en snel een enorm scherpte-diepte-effect.

Photoleap

 Photoleap by Lightricks

 

Onze eigen all-time favourite bij uitstek die we vooral aanraden te gaan gebruiken is de app Photoleap by Lightricks. Met deze app kan je bijvoorbeeld snelle correcties doorvoeren, dubbele belichting gebruiken, en gebruikmaken van opties zoals olieverf en geavanceerde toon- en kleuraanpassingen. Het klinkt misschien lastig, maar deze app bewijst dat je geen prof hoeft te zijn om foto's fraai te kunnen bewerken.

Veel plezier met het krijgen van complimenten over je mooie foto's!  Terug naar blog