Laatste update: 29 september 2023

CPO, Wat is het eigenlijk?

cpo apple

Wat is nu de betekenis van CPO of de pre-owned? CPO staat voor Certified Pre-Owned. Dit zijn artikelen allen door de fabrikant zijn gecontroleerd en gecertificeerd. Dit houdt in dat de artikelen grondig zijn schoongemaakt, volledig getest en voldoen aan alle producteisen. Waar nodig zijn de batterij en eventuele andere onderdelen vervangen.  

Heeft een CPO gebruikssporen?

De producten hebben zodanig weinig tot geen gebruikssporen dat deze als nieuw te verkopen zijn. De CPO-producten komen dan ook in een Originele productverpakking met daarbij alle originele accessoires. Deze producten zijn dus eigenlijk zo goed als nieuw, alleen dan nog voordeliger voor je portemonnee.

Officiele Apple garantie

Een ander groot voordeel is dat CPO-producten 1 jaar Apple garantie hebben. Mocht er in het eerste jaar na aanschaf toch iets mankeren aan het product valt dit direct bij Apple te claimen.

Twijfel je tussen nieuw of een Certified Pre-Owned Mac?

Voor wanneer je twijfelt tussen nieuw en refurbished is een Certified Pre-Owned MacBook, iMac, iPad of iPhone de ideale tussenstap. Hierbij ben je verzekerd van een (bijna) nieuw product, maar zonder de hoge aanschafwaarde.

Omdat er elk jaar steeds nieuwe producten worden geïntroduceerd en worden aangeschaft komen er automatisch producten bij die nog flink wat jaren te gaan hebben. Om die reden is het alleen maar mooi dat niet alleen de refurbished aanbieders hier de waarde van in zien, maar ook de fabrikant zelf.

CPO is niet alleen certified refurbished

CPO kan ook staan voor collectief particulier opdrachtgeverschap, dit heeft te maken met reguliere projectonwikkeling voor huisvesting van nieuwe bewoners, voornamelijk starters. Dit alles wordt onder gebracht in een cpo vereniging, hiermee kunnen we je helaas niet verder helpen. Wel met een refurbished MacBook voor in het nieuwe paleisje. 

 

CPO is dus ten opzichte van refurbished net een stapje meer dan de refurbished gradatie Als nieuw. Dit omdat de fabrikant zelf de refurbishing heeft gedaan en daarbij enkel originele onderdelen en verpakkingsmaterialen zijn gebruikt. Je weet zeker dat het product er net als een nieuw product uit ziet en functioneert, nog zeker een goede tijd mee gaat en dat voor een scherpe prijs.

Terug naar blog

Mooie producten bij CPO, Wat is het eigenlijk?

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: