Laatste update: 3 april 2023

Airpod kwijt, wat nu?! Apple 'please' zoek mijn airpods

airpod kwijt

Het is jou misschien ook al weleens overkomen: AirPods kwijt. Logisch, ze zijn ook zo klein. Liggen ze tussen de kussens, in je bed, of heb je ze ergens laten slingeren? Misschien zijn ze wel gestolen, wat vaker gebeurd dan je denkt. In beide gevallen wil je ze natuurlijk snel terugvinden. We leggen je uit hoe!

Het terugvinden van je AirPods gaat in de meeste gevallen vrij gemakkelijk:

1.      Open de Zoek mijn-app

2.      Ga naar het tabblad Apparaten

3.      Tik op de AirPods die je wilt vinden en je ziet de locatie op de kaart.

4.      Weet je nog steeds niet waar je moet zoeken? Kies Speel Geluid Af.

5.      Je hoort het geluid zodra de AirPods verbinding hebben gemaakt.

Let op: dit werkt alleen wanneer je device al verbinding heeft met de AirPods.

Zijn de AirPods leeg of buiten bereik, dan zie je mogelijk de tekst Geen Locatie Gevonden of Offline. Mogelijk zie je wel de laatst bekende locatie. Als de AirPods in de oplaadcase zitten zie je ook geen locatie.

Nieuw in iOS 15

Later dit jaar komt er een nieuwe functie om nog sneller je AirPods Pro en AirPods Max terug te vinden. Deze functie werkt dan hetzelfde als die van de AirTag. Dat houdt in dat andere devices de locatie van jouw AirPods via Bluetooth doorgeven aan het Zoek mijn-netwerk. Het voordeel hiervan is dat je niet meer alleen uit hoeft te gaan van de laatst bekende locatie. Misschien liggen jouw AirPods wel in de trein, maar is deze allang weer vertrokken. Met deze nieuwe functie weet je dan nog precies waar jouw AirPods zijn.

 

Zijn je AirPods écht kwijt? Gelukkig kun je dan ieder onderdeel ook los vervangen. Zo kun je losse oortjes en oplaadcases kopen. Dat is een stuk goedkoper dan een hele nieuwe set. Hele set kwijt? Kijk dan eens bij ons ruime aanbod AirPods, oortjes en headphones voor goedkope en duurzame alternatieven!

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: