Laatste update: 15 juni 2024

App Verwijderen MacBook - Maak Snel Ruimte Vrij met leapp!

app verwijderen macbook

Het is een bekend scenario voor veel MacBook-gebruikers: Je harde schijf raakt vol en je hebt dringend meer opslagruimte nodig. Of misschien heb je gewoon een heleboel apps die je niet meer gebruikt en die ruimte innemen. Wat de reden ook is, je wilt een snelle en effectieve manier om die ongewenste apps te verwijderen en meer opslagruimte vrij te maken. Maar hoe doe je dat zonder belangrijke bestanden of instellingen per ongeluk te verwijderen? En hoe weet je zeker dat je de app en alle bijbehorende bestanden volledig hebt verwijderd? Het kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je onder tijdsdruk staat of als je niet bijzonder technisch onderlegd bent.

Hoe verwijder je apps van je MacBook?

Het verwijderen van apps van je MacBook is in principe een eenvoudig proces, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je het goed doet. Hier is een stapsgewijze handleiding:

 1. Open de Finder
  Klik op het Finder-pictogram in je Dock om een nieuw Finder-venster te openen.
 2. Ga naar de map 'Programma's
  Klik in de linkerkolom van het Finder-venster op 'Programma's'. Dit opent de map 'Programma's', waar al je apps zich bevinden.
 3. Zoek de app die je wilt verwijderen
  Blader door de lijst met apps tot je de app vindt die je wilt verwijderen. Klik erop om het te selecteren.
 4. Verplaats de app naar de prullenbak
  Sleep de app naar het prullenbakpictogram in je Dock. Of, als je liever het toetsenbord gebruikt, druk je op Command + Delete.
 5. Leeg de prullenbak
  Klik met de rechtermuisknop op het prullenbakpictogram en selecteer 'Prullenbak legen'. Of open de prullenbak en klik op de knop 'Leeg' in de rechterbovenhoek van het venster.

Dat is het! Je hebt met succes een app van je MacBook verwijderd. Maar wacht, er is meer. Hoewel je de app zelf hebt verwijderd, kunnen er nog steeds bijbehorende bestanden op je computer achterblijven. Deze bestanden nemen ruimte in beslag en kunnen je computer vertragen, dus het is een goed idee om ze ook te verwijderen. Hier is hoe:

 1. Open de Finder opnieuw en ga naar je thuismap
  Klik in de linkerkolom van het Finder-venster op 'Thuismap' (het zou een huispictogram moeten hebben).
 2. Open de bibliotheek
  Houd de Option-toets ingedrukt en klik op 'Ga' in de menubalk bovenaan het scherm. Selecteer 'Bibliotheek' uit het vervolgkeuzemenu.
 3. Zoek naar bestanden die gerelateerd zijn aan de app
  In de bibliotheekmap, kijk in de mappen 'Application Support', 'Caches', en 'Preferences' voor bestanden of mappen die de naam van de app bevatten die je hebt verwijderd. Sleep deze naar de prullenbak, net zoals je met de app hebt gedaan.
 4. Leeg de prullenbak opnieuw
  Vergeet niet om de prullenbak te legen om de verwijdering te voltooien en de ruimte op je harde schijf vrij te maken.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je apps volledig van je MacBook verwijdert en dat je zoveel mogelijk opslagruimte vrijmaakt.

 

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we je helpen het meeste uit je Apple-producten te halen. We bieden niet alleen een breed scala aan duurzame, refurbished Apple-producten, maar we bieden ook ondersteuning en hulp wanneer je die nodig hebt. Of je nu hulp nodig hebt bij het verwijderen van apps, het updaten van je besturingssysteem, of het oplossen van een technisch probleem, we staan voor je klaar.

Onze blog bevat tal van nuttige artikelen en handleidingen, zoals deze, om je te helpen je apparaten beter te begrijpen en te gebruiken. En als je ooit hulp nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We zijn er om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Dus of je nu op zoek bent naar een nieuwe MacBook, een iPhone, een iPad, of gewoon wat advies, leapp is de plek voor jou. Neem een kijkje op onze website op leapp.nl en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen. We kijken ernaar uit om je te helpen met al je Apple-behoeften.

Terug naar blog