Laatste update: 6 augustus 2023

Het verwijderen van apps op je iPhone

 app verwijderen iphone

Als trotse iPhone-bezitter weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om je apparaat georganiseerd en overzichtelijk te houden. Je wilt een eenvoudige manier om apps te verwijderen, meer opslagruimte vrijmaken op je iPhone en een overzichtelijk apparaat hebben. Maar soms is het niet zo makkelijk als het lijkt. Je weet misschien niet hoe je een app moet verwijderen, je bent bang om belangrijke gegevens te verliezen bij het verwijderen van apps, of je hebt gewoon geen tijd om zelf je opslagruimte te optimaliseren. In dit artikel helpen we je om deze uitdagingen te overwinnen en je iPhone efficiënter te beheren.

 

Hoe verwijder je apps en optimaliseer je opslagruimte op je iPhone?

In dit gedeelte van het artikel geven we je praktische oplossingen voor het verwijderen van apps en het optimaliseren van je opslagruimte op je iPhone. Volg deze stappen om je iPhone beter te beheren en ongewenste apps succesvol te verwijderen:

 1. Zoek de app die je wilt verwijderen op je iPhone.
 2. Houd je vinger op het app-pictogram totdat het begint te trillen.
 3. Tik op het kruisje in de linkerbovenhoek van het pictogram.
 4. Er verschijnt een pop-upvenster met de vraag of je de app wilt verwijderen. Tik op "Verwijder" om de app definitief van je iPhone te verwijderen.

 

Veilig apps verwijderen zonder gegevensverlies

Het is belangrijk om te weten dat het verwijderen van een app ook alle gegevens die bij die app horen, verwijdert. Om te voorkomen dat je belangrijke gegevens verliest, raden we je aan om een back-up van je iPhone te maken voordat je apps verwijdert. Dit kan via iCloud of iTunes. Hier zijn de stappen om een back-up te maken met iCloud:

 1. Verbind je iPhone met een Wi-Fi-netwerk.
 2. Ga naar Instellingen > [je naam] > iCloud.
 3. Tik op iCloud-reservekopie.
 4. Zet de schakelaar naast "iCloud-reservekopie" aan.
 5. Tik op "Maak nu reservekopie" om een back-up van je iPhone te maken.

 

Opslagruimte optimaliseren en ongewenste apps verwijderen

Om je opslagruimte op je iPhone te optimaliseren, is het belangrijk om regelmatig ongewenste apps te verwijderen. Dit zijn apps die je niet meer gebruikt of die veel ruimte innemen op je apparaat. Volg deze stappen om te zien welke apps de meeste opslagruimte in beslag nemen:

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag.
 2. Hier zie je een overzicht van alle apps op je iPhone en de hoeveelheid opslagruimte die ze innemen.
 3. Verwijder de apps die je niet meer gebruikt of die veel ruimte innemen door op de app te tikken en vervolgens op "Verwijder app" te tikken.

 

Tips voor het efficiënt beheren van je opslagruimte

 • Maak regelmatig een back-up van je iPhone om je gegevens veilig te stellen.
 • Verwijder ongewenste apps en bestanden om ruimte vrij te maken.
 • Gebruik iCloud of andere cloudopslagdiensten om bestanden op te slaan in plaats van op je iPhone.
 • Update je iPhone regelmatig om te profiteren van de nieuwste functies en optimalisaties.

 

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we er om je te helpen met het beheren van je iPhone en apps. We bieden niet alleen duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken, maar we ondersteunen je ook als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende klantenservice staat altijd voor je klaar om je vragen en problemen met betrekking tot apps en opslagruimte op je iPhone te beantwoorden. Wil je upgraden naar een iPhone met meer opslagruimte? Bekijk dan ons aanbod van (refurbished) Apple-producten op leapp.nl en vind de perfecte iPhone voor jou.
Terug naar blog

Mooie producten bij Het verwijderen van apps op je iPhone

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: