Laatste update: 11 augustus 2023

Hoe maak je een back-up van je iPad?

back-up ipad

Veiligstellen van je gegevens op je iPad

In onze huidige tijd is een iPad of iPhone meer dan alleen een tablet of telefoon. Het zijn essentiële apparaten die we dagelijks gebruiken voor allerlei taken, van communicatie en productiviteit tot entertainment en creativiteit. Het verlies van waardevolle gegevens op je iPad kan dan ook zeer frustrerend en potentieel schadelijk zijn. Daarom is het maken van een reservekopie van je apparaten van groot belang.

leapp helpt je bij het maken van een reservekopie van je iPad. Bij leapp begrijpen we dat je apparaten veel waardevolle gegevens bevatten en dat je ze wilt beschermen. We bieden eenvoudige en duidelijke instructies om je te helpen bij het maken van een reservekopie van je apparaten. We leggen uit waarom het belangrijk is om regelmatig een reservekopie te maken en hoe je je gegevens kunt herstellen vanuit een reservekopie. Met onze begeleiding kun je met vertrouwen je gegevens veiligstellen.

Hoe maak je een reservekopie van je iPad?

Het maken van een reservekopie van je iPad is een eenvoudig proces. Volg deze stappen:

  • Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met Wi-Fi.
  • Ga naar "Instellingen" op je apparaat.
  • Tik op je naam bovenaan het instellingenmenu.
  • Tik op "iCloud" en vervolgens op "iCloud-reservekopie".
  • Zorg ervoor dat "iCloud-reservekopie" is ingeschakeld.
  • Tik op "Maak nu reservekopie" en wacht terwijl je apparaat een reservekopie maakt van je gegevens naar iCloud. De duur van dit proces is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens en je internetverbindingssnelheid.

Hoe vaak moet je een reservekopie maken?

Het is raadzaam om regelmatig een reservekopie te maken van je apparaten om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd veilig zijn. Hoe vaak je een reservekopie moet maken, hangt af van hoe vaak je je apparaten gebruikt en hoeveel nieuwe gegevens je regelmatig toevoegt. Als je je apparaten dagelijks gebruikt en regelmatig nieuwe gegevens, foto's of andere bestanden toevoegt, is het verstandig om minimaal eens per week een reservekopie te maken. Als je je apparaten minder vaak gebruikt of minder nieuwe gegevens toevoegt, kun je ervoor kiezen om eens per maand een reservekopie te maken.

Hoe herstel je je gegevens vanuit een reservekopie?

Als je je iPad moet herstellen of vervangen, kun je je gegevens eenvoudig herstellen vanuit een reservekopie. Volg deze stappen:

  • Zorg ervoor dat je nieuwe of herstelde apparaat is ingeschakeld en volg de stappen op het scherm totdat je het scherm "Apps en gegevens" ziet.
  • Tik op "Zet iCloud-reservekopie terug".
  • Log in met je Apple ID en wachtwoord.
  • Kies de gewenste reservekopie uit de lijst met beschikbare reservekopieën in iCloud. Je apparaat begint nu je gegevens te herstellen vanuit de gekozen reservekopie. Zorg ervoor dat je apparaat verbonden blijft met Wi-Fi en stroom totdat het herstelproces is voltooid.

Bij leapp willen we ervoor zorgen dat je het meeste uit je iPad haalt en dat je gegevens altijd veilig zijn. Naast het bieden van hoogwaardige refurbished Apple-producten, staan we klaar om je te begeleiden bij het maken van een reservekopie van je apparaten en om je te ondersteunen bij het herstellen van je gegevens. We willen dat je met vertrouwen je apparaten gebruikt, wetende dat je gegevens beschermd zijn. Bezoek onze website leapp.nl voor meer informatie over onze producten en diensten, en ontdek hoe we je kunnen helpen om het meeste uit je apparaten te halen. Bij leapp draait alles om jou en jouw tevredenheid.

Terug naar blog

Mooie producten bij Hoe maak je een back-up van je iPad?

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: