Laatste update: 3 april 2023

De nieuwste iPad: Apple iPad 2020

nieuwste ipad

Daar is 'ie dan: de iPad 2020

Op 15 september 2020 maakte Apple bekend dat er een vernieuwde iPad aan het assortiment werd toegevoegd. Deze tablet is alweer de achtste generatie iPad en wordt door Apple zelf simpelweg iPad genoemd. In de volksmond spreken we vaak over iPad + het jaar waarin het model geïntroduceerd is, wat voor dit device neerkomt op 'iPad 2020'.

 

De iPad 2020 dus, niet te verwarren met een andere tablet die tijdens het Apple event in Cupertino aangekondigd werd: De iPad Air (nummertje 4 alweer). Die vernieuwde iPad, wat is er anders? En is het de moeite waard om er een aan te schaffen?

 

De buitenkant

Laten we allereerst ingaan op het uiterlijk van de iPad 2020. Van de buitenkant is de iPad 2020 identiek aan de iPad 2019. Dat betekent onder andere hetzelfde 10,2 inch (25,91 cm) scherm, dezelfde randen en de oude vertrouwde home-knop die we bij iPhones bijvoorbeeld al een tijdje niet meer zien. Noem het design klassiek, of noem het verouderd. Feit blijft wel dat juist door de homeknop ontgrendeling via Touch ID mogelijk is en dat is toch wel erg handig.
Tot slot de behuizing: Die is gemaakt van aluminium en is verkrijgbaar in drie kleuren, zilver, goud en space gray.

 

De binnenkant

Daar waar de iPad 2020 van de buitenkant niet verschilt van de iPad uit 2019, is dat van binnen een ander verhaal. De iPad 2019 wordt aangedreven door een A10 Fusion Chip. Dat is de chip die ook gebruikt werd in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Voor de iPad 2020 maakt Apple gebruik van de veel krachtigere A12 Bionic chip, die we ook terugvinden in de iPhone Xr. Een enorme upgrade.

 

Wat maakt dat uit?

De processor of chip van een iPad is als het ware de motor van je tablet. Hij voert berekeningen uit, die nodig zijn om spelletje te spelen, websites te laden, 3D modellering te doen en het geheugen te reguleren. Dat heeft op haar beurt weer invloed op de snelheid waarmee apps opstarten, draaien en hoeveel dingen je tegelijk kunt doen. Ook het energieverbruik wordt erdoor beïnvloed.

Onder aan de streep is de chip van de iPad 2020 ruim twee keer zo krachtig als die van zijn voorganger. Leuk die extra rekenkracht, maar vooral broodnodig als je veel met AR-werkt, of zware spellen speelt op je iPad. Eigenlijk niet erg relevant voor de meer standaard-gebruiker, in alle eerlijkheid.

 

Apple Pencil

Net als de iPad 2019 kan de iPad 2020 overweg met de Apple Pencil. Oudere modellen missen deze functionaliteit. Vooral gebruikers die graag willen tekenen op hun iPad zullen hier plezier van ondervinden. Gebruik je je iPad vooral om te internetten of filmpjes te kijken? Of is hij voor de kinderen? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een model zonder Pencil ondersteuning. Die zijn namelijk net wat vriendelijker voor de portemonnee.

De iPad 2020 heeft tevens een Smart Connector. Dat zijn de drie bolletjes op de rand van de iPad, die je nodig hebt om een draadloos toetsenbord aan te sluiten. Zo kun je je iPad als laptop gebruiken. Handig voor de schrijvers onder ons!

De camera's aan de voor- en achterzijde zijn prima te noemen, maar niet spectaculair. Wat wel een zeer welkome toevoeging is, is de snellader die bij de iPad 2020 geleverd wordt. Hiermee laadt je je iPad een stuk sneller op! Zo gaat een volle accu ongeveer een dag mee.

 

Moet ik een iPad 2020 kopen?

Tot slot de vraag: Moet ik er nou een gaan kopen? Welnu, de iPad 2020 is een prachtig instapmodel. Er is weinig aan te merken op de manier waarop de tablet gebouwd is. We kunnen echter niet zeggen dat deze iPad grote stappen vooruit gegaan is ten opzichte van eerder uitgebrachte modellen. Wat je je dus oprecht kunt afvragen, is of een nieuwe iPad 2020 voor ‚€ 389 de prijs waard is, wanneer je voor ‚€ 269,- bijvoorbeeld al een refurbished iPad 2017 aanschaft. Ben je een echte gamer? Of wil je designen op je iPad? Overweeg dan liever een iPad Air of iPad Pro. Dat zijn tablets die ontworpen zijn voor de zwaardere taken.

 

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: