Singles Day

Vrijgezellendag of Singles' Day is ontstaan in 1993 in de Universiteit van Nanking en werd initieel gevierd in verschillende universiteiten van de staat in de jaren 90. De dag kreeg de naam Vrijgezellendag dankzij de vier enen in de datum. Toen de studenten afstudeerden zetten ze de traditie verder in het maatschappelijke leven. Sindsdien heeft de feestdag veel online populariteit gekregen en wordt zelfs gevierd door jongeren buiten China.

Vrijgezellendag biedt alleenstaanden de kans om met vrijgezelle vrienden te vieren. Hoewel er initieel enkel jonge mannen bij betrokken waren- vandaar de naam 'Bachelor's Day', wordt de dag nu ook gevierd door vrouwen. Er worden blind dates gehouden om vrijgezellen de kans te geven een relatie te hebben, en sommige scholen organiseren zelfs speciale bijeenkomsten om de dag te vieren. Hierdoor is het zelfbeklag en de overdreven bescheiden houding die bij vrijgezelle universiteitsstudenten vaak voorkwam verminderd en heeft de viering een positievere connotatie gekregen.

De feestdag is geleidelijk aan een van de grootste online winkeldagen geworden net als Cyber Monday dit ook is.

Kijk ook voor andere speciale dagen met aanbiedingen op onze Black Friday en Cyber Monday pagina's.  Kan je niet wachten? Kijk dan op onze actie-pagina.Wil je als eerste op hoogte zijn van de Black Friday aanbiedingen van leapp? Schrijf je dan hieronder in de groene balk in voor de nieuwsbrief!