iPhone 12

iPhone

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Met 5g helemaal future-proof

Eind 2020 bracht Apple de iPhone 12 en haar zusjes (Pro, Pro Max en Mini) uit. De belangrijkste verandering ten opzichte van haar voorganger, de iPhone 11, is dat de iPhone 12 met 5G overweg kan. Hier leggen we uit wat 5G precies is. Da's best belangrijk als je van plan bent heel wat jaartjes met je iPhone te doen. Want hoewel het nu nog toekomstmuziek lijkt, komt er een moment dat 5G-signalen de norm worden. Wanneer dat moment precies is, weet niemand, maar het lijkt nog wel een aantal jaar te duren.

Hoe ziet 'ie eruit?

De iPhone 12 heeft vlakke randen, in tegenstelling tot eerdere ontwerpen vlakke in plaats van afgeronde zijkanten. Doet dat je niet ergens aan denken? De iPhone 4 had dat ook! Het geeft de iPhone 12 een chique, luxe uitstraling. Op de achterkant van de iPhone 12 vind je het zogenoemde camera-eiland. Zo wordt het vlak genoemd waar de camera's in verwerkt zijn. Bij de iPhone 12 zijn het twee camera's en een flitser. Kijk je naar de iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max, dan vind je maar liefst drie camera's en een flitser.

Hoe zit het met het scherm?

Zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Pro, Pro Max en Mini hebben een OLED-scherm. O-watte? OLED is de technologie waarmee alle pixels (piepkleine puntjes) van het scherm afzonderlijk van elkaar aan en uit kunnen. In tegenstelling tot LCD-displays, die het gehele scherm vanachter verlichten. Dit zorgt voor een kraakhelder contrast. Vooral zwarttinten komen beter uit de spreekwoordelijke verf op een OLED-scherm.

Valt er ook wat te fotograferen?

Jazeker. Zoals eerder gezegd, de iPhone 12 is uitgerust met maar liefst twee camera's aan de achterzijde en een aan de voorzijde. Dankzij nieuwe lenzen in de camera's zijn met name de foto's die je maakt in slecht verlichte omstandigheden een stuk beter dan voorheen. 

Niet alleen de lenzen zijn verbeterd, ook de software in het toestel is weer van een niveautje hoger. Het feit dat Apple deze kwaliteit camera's in zo'n klein formaat heeft weten te persen is een knappe prestatie.

Ook handig: draadloos opladen

De iPhone 12 laad je draadloos op met een magnetische MagSafe oplader. Heb je die niet? Geen probleem, ook gewone USB-C opladers werken op je iPhone 12.

Samengevat, redenen om voor de iPhone 12 te kiezen:

  1. Compatibel met 5G
  2. Luxe design
  3. Prachtig OLED-scherm
  4. Hoge kwaliteit camera's
  5. Draadloos opladen
  6. Supersnelle processor