Welke iPad is het meest geschikt voor jou?
Welke iPad is het meest geschikt voor jou?
Lekker, een film kijken in bed of op de bank. Maar vind je het scherm van je iPhone te klein en dat van een MacBook te groot? Een iPad is dan de oplossing voor jouw irritaties. Nu heb je dan eindelijk besloten dat je een iPad wilt. Maar de keuze is zo reuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat kun je met een iPad?

Films kijken, FaceTimen met familie en vrienden, mailtjes beantwoorden onderweg naar werk of de laatste social media updates bekijken. De iPad is eigenlijk het grote broertje van jouw mobiel. Zo’n groter scherm is voor de meeste activiteiten toch net iets fijner. Maar welke iPad past het best bij jouw wensen? Een aantal jaar geleden was de keuze snel gemaakt, er was maar één formaat iPad. Inmiddels zijn er meerdere modellen waaruit je kunt kiezen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

"Een aantal jaar geleden was de keuze snel gemaakt, er was maar één formaat iPad. Inmiddels zijn er meerdere modellen waaruit je kunt kiezen."

iPad

Wil je zo nu en dan iets op internet opzoeken of filmpjes op YouTube bekijken? Dan is de iPad meer dan prima!

iPad Air

De iPad Air is voor de gemiddelde gebruiker. De iPad Air is prima om bijvoorbeeld online te shoppen, FaceTimen, mailen, het laatste nieuws te bekijken. Voor onderweg is de tablet ook ideaal. Door het lichte gewicht kun je de Air overal mee naartoe nemen, maar het is zeker ook een perfect formaat voor thuis op de bank een filmpje kijken of voor nog wat lezen in bed.

iPad mini

Wil je niet te veel uitgeven aan een iPad en ga je er geen spannende dingen mee doen zoals gamen, tekenen en foto’s bewerken, dan is de iPad mini een prima device. De iPad mini is ideaal voor onderweg en hij past in bijna elke tas. Ben jij dus van plan om je iPad voornamelijk onderweg te gebruiken voor lichte taken zoals internetten en mailen? Dan is de iPad mini over het algemeen een goede keuze.

iPad Pro

Met meer kracht dan de meeste pc-laptops is de iPad Pro dé tablet voor de creatieve multitasker. De iPad Pro is gericht op professionele en creatieve gebruikers, die een lichter alternatief zoeken voor hun MacBook. Ging je voorheen achter je MacBook zitten om illustraties te maken en video’s te bewerken, dat hoeft nu niet meer! Het kan allemaal op de iPad Pro.

Wi-Fi of Mobiel Netwerk?

Belangrijk om te weten bij het aanschaffen van een iPad is of de iPad 3G/4G heeft, of dat je met de iPad alleen kunt internetten met een Wi-Fi verbinding. Een iPad met 3G/4G heeft een simkaartslot, hiermee kun je onderweg gebruik maken van het mobiele internet. Een iPad met 3G/4G is ideaal voor als je veel onderweg bent, geen vaste werkplek hebt en er niet overal Wi-Fi aanwezig is. Ben je van plan om de iPad voornamelijk thuis of op een vaste werkplek te gebruiken waar Wi-Fi aanwezig is, dan is een iPad met Wi-Fi antenne prima!

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Ook is het handig om alvast te bedenken wat voor gebruiker jij bent. Ben je van plan een paar apps te downloaden en voornamelijk te internetten? Dan is de versie met de laagste opslagruimte, 16 GB, voldoende! Deel je de iPad met bijvoorbeeld andere gezinsleden en wil iedereen zijn/haar eigen apps installeren? En gebruik je iCloud om je foto’s en video’s op te slaan? Dan is 32GB prima! Bewaar jij het liefst al jouw foto’s, video’s, films en muziek op de iPad? Ga dan voor een iPad met 64GB geheugen of meer. Vergeet niet: hoe meer geheugen, hoe hoger de prijs. Te weinig geheugen is onhandig, maar het zou natuurlijk ook zonde zijn als je investeert in een iPad met opslag die je niet gebruikt. Denk daarom goed na over wat je precies met de iPad van plan bent.

Ga jij voor de lichte Air, die je zowel thuis als onderweg kunt gebruiken, voor de mini die superhandzaam is en prima is voor alledaags gebruik of voor de krachtige Pro? Wil je toch nog wat meer informatie voordat je een iPad aanschaft, dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar. Ook kun je terecht bij onze experts in een leapp store bij jou in de buurt.

Andere verhalen