Waarom een iPhone 6s nog steeds een prima toestel is.

Waarom een iPhone 6s nog steeds een prima toestel is.

Waar in het verleden de telefoons ieder jaar weer stukken sneller werden, de camera met sprongen verbeterde, lijkt de innovatie er nu een beetje uit. Je moest destijds dan ook om het jaar je toestel vervangen om de steeds zwaardere apps goed te kunnen draaien. Maar is dat nog steeds het geval?

Laten we eens kijken naar de iPhone 6s. Ondanks dat de iPhone 6s al even uit is, is het nog steeds een uitstekend toestel. Sterker nog, dankzij nieuwe iOS updates wordt het toestel steeds beter. In verschillende benchmarks tussen Android en Apple telefoons zien we dat de iPhone 6s nog bovenaan in de ranglijsten staat.

Maar hoe kan het dat deze toestellen nog steeds mee kunnen? Apple houdt zelf ook rekening met het feit dat niet altijd iedereen het allernieuwste model wil en ook niet nodig heeft. Apple staat er dan ook om bekend dat ze hun iPhones lang blijven ondersteunen en daarmee ook van updates blijven voorzien. Dit komt omdat Apple probeert om met iedere update zoveel mogelijk uit de hardware te halen.

In IOS12 heeft Apple een slimme processor-boost ingebouwd, die ervoor zorgt dat alle apparaten in de gehele breedte sneller zijn en apps sneller en soepeler reageren. Zodra je bijvoorbeeld snel scrolt of een zwaardere app opent zal de processor kort worden geboost om zichzelf vervolgens weer terug te zetten om zo de batterijduur te maximaliseren. Tijdens de presentatie van iOS 12 kondigde de senior vice president van Apple's Software deze ontwikkeling aan:

"We richten onze inspanningen vooral op de oudere toestellen. Hoewel het nog vroeg is zijn we verheugd over de resultaten die we tot nu toe hebben gezien."

Een vergelijking van een iPhone 6s tussen IOS10 en IOS12. Bron. YouTube, iApplebytes

 

En, zelfs iOS15 - de huidige versie - draait nog op de iPhone 6s. Het laat zien dat voor gebruikers die dicht bij de basis willen blijven qua functionaliteit een iPhone 6s een prima budget-optie is. Internetten met Safari, Whatsappen, bellen en foto's maken; het gaat allemaal nog prima op de iPhone 6s. Toeters en bellen zoals Face ID of een royaal scherm ontbreken, maar dat wordt dan ook weerspiegeld in het prijskaatje.

Het is tegenwoordig dus minder noodzakelijk om diep in de buidel te tasten voor een nieuwe telefoon om 'bij te blijven'. En aangezien Apple historisch gezien haar toestellen langere tijd blijft ondersteunen, zal dat waarschijnlijk ook nog wel zo blijven.

Bij leapp geloven we dat refurbished devices een goed alternatief zijn voor nieuw. Zo kost een iPhone 6s slechts een achtste van een nieuwe iPhone 13 en kan je nog steeds alle nieuwste apps soepel draaien. Bovendien ben je met een refurbished telefoon ook zeker dat je toestel helemaal is nagekeken. Waar nodig worden slijtage gevoelige onderdelen, zoals de batterij, vervangen. En omdat wij staan voor onze kwaliteit geven we bovendien ook standaard 2 jaar garantie.

Terug naar blog