leapp loves Vincent!
leapp loves Vincent!

Vincent van Gogh, wie kent hem niet? Wereldwijd een van de meest gevierde Nederlandse kunstenaars, bekend om zijn soms sombere, maar ook dromerige en kleurrijke schilderijen.

Ook bij leapp zijn we fan van Vincent. Hij was creatief en deed zijn eigen ding. Hij was zijn tijd ver vooruit, zowel in zijn denken als in zijn schildertechnieken. Ellendige periodes van eenzaamheid en zware depressie hielden hem niet tegen om te schilderen, om te doen waar hij van hield.

Tegenwoordig zijn de werken van Vincent veel waard. Een aantal van zijn schilderijen zijn in de afgelopen jaren voor tot wel 82,5 miljoen euro geveild! Deze waardering is pas ontstaan na Vincents overlijden in 1890. Tijdens zijn leven heeft Vincent waarschijnlijk maar één werk verkocht.

Vincent en Theo

Zijn broer Theo, die in Nederland woonde en met wie Vincent intensief contact had via handgeschreven brieven, stuurde regelmatig wat geld naar hem op. Zo kon Vincent in zijn woonplaats in Frankrijk een slaapplek, kleding en eten betalen. Ook kon hij materialen kopen die hij nodig had voor het maken van zijn schilderijen.

Zonder de financiële steun van Theo was Vincent waarschijnlijk niet de kunstenaar geworden zoals we hem nu kennen! De nieuwe leapp commercial is een kleine knipoog naar dat gegeven - refurbished is betaalbaar en zo kun je toch genieten van een fantastisch product.

Voor velen is Vincent een bron van inspiratie en zo ook voor leapp! Met refurbishment hopen we net zo vooruitstrevend te kunnen zijn in onze tijd als dat Vincent was in zijn tijd.

Bekijk onze commercial hieronder:

Andere verhalen