Keuzestress: Wat is de beste iPad voor ouderen?
Keuzestress: Wat is de beste iPad voor ouderen?
De iPad wordt ook onder ouderen steeds populairder en daar staan wij niet van te kijken. De iPad is super intuïtief en biedt heel veel verschillende mogelijkheden om dingen te regelen en op te zoeken, spelletjes te spelen en contact te hebben met anderen. Wat wil je nog meer? De iPad komt in veel verschillende modellen met verschillende opslagcapaciteiten. Wil jij weten welke iPad nou het beste geschikt is voor degenen onder ons met een meer respectabele leeftijd? Lees dan snel door!

Waarom een iPad voor ouderen?

Steeds meer ouderen gaan digitaal: ze hebben een smartphone, regelen van alles online en ze Skypen erop los. Wat voor de jongeren onder ons allemaal heel vanzelfsprekend lijkt, is dat niet altijd voor hen. Zeker als je niet in het digitale tijdperk bent opgegroeid, kost het gebruik van deze technologieën ietsje meer moeite. Gelukkig maakt de iPad het allemaal net wat makkelijker. Er kan namelijk weinig misgaan tijdens het gebruik ervan. En zijn grote scherm, fijne bediening en logische navigatie zorgen ervoor dat je het zo onder de knie hebt.

opa met een iPad

Nu snappen we dat je het kopen van een iPad misschien wel een flinke investering vindt. iPads kunnen inderdaad vrij prijzig zijn. Gelukkig ben je al goedkoper uit als je het gewoon bij de standaard toepassingen houdt. Ook het aanschaffen van een iets ouder of tweedehands model scheelt veel. Wil je graag een iPad zo goed als nieuw aanschaffen met garantie, maar niet de volle mep betalen? Kijk dan snel bij ons ruime aanbod van refurbished iPads!

Welke iPad is geschikt voor ouderen?

Opslagcapaciteit

Om te bepalen welke iPad nou geschikt is, is het van belang dat je weet waar de iPad voor gebruikt gaat worden. Iedereen heeft namelijk andere hobby’s en interesses. Velen spelen graag een potje Wordfeud, anderen verzamelen spullen met Catawiki. Zelfs creatieve hobby’s zoals tekenen en schilderen kunnen gemakkelijk op de iPad. Voor alle hobby’s is er wel een app te vinden. De iPad kan ook perfect gebruikt worden als fotoalbum, tv-gids of krant, maar dan digitaal. Al deze activiteit bepalen hoeveel opslagcapaciteit je nodig zult hebben.

Ga je de iPad gebruiken voor toepassingen zoals hierboven: internetten, een aantal apps downloaden en een mooie selectie foto’s opslaan? Dan heb je vaak genoeg aan de laagste opslagcapaciteit van 32GB of 64GB. Wil je later nog meer foto’s en video’s opslaan, dan kun je ook gebruik maken van iCloud.

WiFi or 4G?

Bij het kiezen van een iPad kun je gaan voor een model met WiFi of 4G. 4G houdt in dat je ook onderweg gebruik kunt maken van het internet. Deze modellen zijn vaak wel wat duurder. Beschikt je iPad niet over 4G, maar over alleen WiFi? Dan kun je alleen gebruik maken van het internet als je verbinding kunt maken met een netwerk, zoals die bij je thuis, bij anderen thuis of op sommige publieke plekken. Als je dus veel thuis gebruik maakt van je iPad, kun je gerust kiezen voor een WiFi iPad.

Formaat

Of een iPad geschikt is voor ouderen hangt natuurlijk ook af van het formaat, en dan met name van de schermgrootte. Hoe kleiner het formaat, hoe lastiger het is om de juiste toetsen in te drukken. Kies dus eerder voor een groter formaat iPad, zoals eentje van 10 inch of groter. Dat is een scherm van bijna 25 centimeter diagonaal.

Onze suggesties

  • iPad Air 2 met WiFi, een opslagcapaciteit van 64GB en een scherm van 9.7 inch
  • iPad 2018 of zijn broertje iPad 2017, beide beschikken zij over 4G, 32GB aan opslagcapaciteit en een scherm van 9.7 inch


Categorieën