Een iPhone instellen? Wij helpen je!
Een iPhone instellen? Wij helpen je!
Een nieuwe iPhone is altijd spannend en heel leuk. Als je hiervoor geen iPhone gehad hebt, gaat het instellen van dit device wel wat anders dan je waarschijnlijk gewend bent. De iPhone van Apple werkt nou eenmaal anders dan bijvoorbeeld een Android device. Door snel verder te lezen, wordt jouw iPhone instellen een stuk makkelijker! Een iPhone draait op het iOS-besturingssysteem. Over het algemeen werkt dat heel makkelijk, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit device instelt en geven je leuke tips om het gebruik nóg makkelijker te maken! We beginnen bij het begin; feest! Want jouw iPhone is eindelijk binnen. Tip één geef ik je gelijk: bestel of koop direct een hoesje en/of een screen protector wanneer je het toestel koopt. Hoe zonde zou het zijn dat je iPhone direct door jouw enthousiasme valt?! #miniheartattack. Kijk hier voor super toffe designer hoesjes!

Simkaart plaatsen

Nu gaan we echt dan echt de iPhone instellen. Zonder simkaart is internetten, sms’en en bellen niet mogelijk, dus zorg ervoor dat je die, vóórdat je de telefoon inschakelt, in het toestel stopt. Bij een nieuwe of refurbished iPhone ontvang je altijd een sim-pin. Door de sim-pin in het kleine gaatje links van het device te drukken, komt de simkaart houder tevoorschijn, ét voila! Nu kan je het toestel aanzetten door de knop aan de zijkant ingedrukt te houden.

  En nu verder met jouw iPhone instellen

  Het Applelogo komt in beeld en jouw iPhone zal allemaal vragen stellen. Jouw toestel wilt namelijk verbinding maken met Wifi. Deze kan je dan ook direct instellen, voordat je straks door al je mobiele data heen bent. Daarnaast kan je gelijk een wachtwoord en je Touch ID instellen zodat niet zomaar iedereen in jouw telefoon kan rondkijken. Ook wordt er gevraagd of wilt inloggen met je Apple ID. Heb je deze al, dan kan je zelfs de laatste back-up terugzetten. Als je nog geen Apple ID hebt, kan je die gratis aanmaken. Onthoud je Apple ID en wachtwoord goed, deze zal je vaker nodig hebben voor het downloaden van apps of om een back-up te maken!

  Bijna klaar voor gebruik

   Is jouw toestel nu klaar voor gebruik? Waarschijnlijk wil je nog wat leuke apps erop hebben. In de App Store vind je onwijs veel gratis en betaalde apps. Om deze te kunnendownloaden heb je je Apple ID nodig, zodat apps altijd gekoppeld staan aan jouw gegevens. Ben je een sportfanaat? Wij hebben een supertoffe blog waarin we de vijf beste hardloopapps voor je op een rijtje zetten! Scheelt jou weer een hoop moeite met het testen van de apps! Natuurlijk wil je apps die je vaker gebruikt wat makkelijker vinden dan apps die je soms gebruikt. Door de applicatie ingedrukt te houden gaan de apps trillen. Vervolgens kan je de app over je iPhone heen swipen om deze een andere plek te geven. Houd je van een net overzicht? Dan kan je de apps zelfs in mapjes zetten die je zelf een naam kan geven. Een mapje maak je aan door een app op een andere app te plaatsen.

                                                   

  De verkeerde applicatie gedownload? Geen probleem! Wanneer je de app ingedrukt houdt en het logo gaat trillen, kan je ook op het kruisje links bovenin het logo klikken om de app te verwijderen.

  Veel plezier

  Zo is een iPhone instellen best makkelijk toch? Stel een leuke achtergrond in, log in op jouw favoriete app en je kan weer aan de slag! Easy toch? Zo ben je met jouw nieuwe iPhone weer supersnel online!

  Categorieën