Laatste update: 6 februari 2024

Ontdek iPad-apps voor Senioren - leapp

geen seo waarde?

Ouderen, ouderen...  Je bent zo jong als je je voelt natuurlijk. Niettemin, voor iedereen die niet al Snapchattend en Tiktokkend de middelbare schooltijd doorgelopen heeft hebben wij een aantal handige en leuke apps op een rijtje gezet.

1. Wordfeud

Oftewel, Scrabble! Was jij daar vroeger ook zo goed in? Het is hartstikke leuk om dit klassieke bordspel nog eens op je iPad te spelen. Installeer de app en speel tegen vrienden of tegen onbekenden. Mocht je de app nog niet kennen, lees dan hier hoe je hem kunt installeren!

2. Einsteins hersengymnastiek

Wist je dat je hersenen ook kunt trainen, net als een spier? Deze app doet precies dat. Met dagelijkse kleine hersenoefeningen houd je je geest scherp en flexibel! Er zitten een aantal kleine puzzeltjes in, variërend van hoofdrekensommetjes tot ruimtelijk inzicht.

Aan het eind van elke oefening kun je je hersenscore bekijken. Leuk om je voortgang bij te houden! Download de app hier.

3. NOS Teletekst

Moeten we deze nog uitleggen? Teletekst, maar dan op je iPad. Volg het laatste nieuws via het vertrouwde Teletekst, zonder je televisie te hoeven gebruiken. Scrollen door het menu van Teletekst is op een iPad nog fijner!

4. Facetime

De gratis videochat-app van Apple. Deze handige app zit standaard op een iPad. Met deze app kun je gratis video- of audiogesprekken voeren met iedereen die een iPhone, iPad of Mac heeft. Het enige je nodig hebt is een 4g-internetverbinding of Wifi-verbinding.

Het kleine cameralensje aan de voorkant van je iPad maakt een opname van je gezicht en het scherm toont het gezicht van degene met wie je belt. Je kunt zelfs groepsgesprekken voeren met meerdere personen, tot een max van 32 mensen. Meer weten over Facetime? In dit handige artikel wordt precies uitgelegd hoe je Facetime gebruikt.

5. Solitaire

Ook wel bekend als Patience. Deze app brengt het verslavende kaartspel dat je in je eentje kunt spelen naar je iPad. Als je even genoeg hebt van Patience kun je ook andere kaartspellen spelen, zoals Freecell of hartenjagen.

Welke iPads zijn geschikt voor ouderen?

Heb je nog geen iPad? En wil je niet teveel betalen? Misschien is een refurbished iPad dan iets voor jou. Bekijk bijvoorbeeld de iPad 2018 of de iPad 2019. Beide iPad modellen beschikken over een goed binnenwerk, waardoor ze lekker snel reageren. Ze zijn compatibel met de meest recente versie van Apple's besturingssysteem iOS en worden naar verwachting nog zeker een aantal jaren ondersteund. 

Als je niet van plan bent veel op pad te gaan met je iPad, kies dan voor de Wifi-variant en niet voor de variant met Wifi en 4g. Zo bespaar je nog meer op de aankoop van je iPad. 

Een iPad met 32GB (Gigabyte) geheugen is voldoende voor de meeste gebruikers. Mocht je écht zeker willen zijn dat je nooit geheugen tekort komt, kies dan voor 128GB. 

Terug naar blog