Black Friday-madness en de allerscherpst geprijsde refurbished iPhones en iPads
Black Friday-madness en de allerscherpst geprijsde refurbished iPhones en iPads

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. En van de totale gekte rondom Black Friday. Wie, wat, waar, waarom: we vertellen je alles dat je over deze insane koopjesdag moet weten. Plus: van vrijdag 29 november t/m maandag 2 december 2019 koop je de allerscherpst geprijsde refurbished iPhones en iPads op leapp.nl of in een van de leapp-shops. 

Yay, na Thanksgiving komt Black Friday

Laatst besteedden we al kort aandacht aan Black Friday. Met deze waanzinnige koopjesdag in het vooruitzicht, duiken we er nu wat dieper in. We nemen je daarvoor mee de Atlantische Oceaan over. In de Verenigde Staten wordt jaarlijks op de vierde donderdag van november Thanksgiving gevierd. Deze belangrijke feestdag begon ooit als oogstfeest en markeert tegenwoordig ook vooral het begin van de feestperiode rondom kerst en oud en nieuw. De dag na Thanksgiving? Die staat in het teken van kopen, kopen en nog eens kopen.

De herkomst van Black Friday

Aangezien veel mensen de dag na Thanksgiving kerstinkopen gaan doen, wordt Black Friday sinds de jaren vijftig gezien als het begin van het kerstseizoen. Een beetje wat bij ons het vertrek van Sinterklaas is dus (al houdt Skyradio zich totaal niet aan deze regel J). Eerst werd de term Black Friday gebruikt voor het drukke verkeer op de dag na Thanksgiving, als iedereen vrij is en op pad gaat. 

Pas vanaf begin jaren 80 wordt de dag na Thanksgiving gebruikt door retailers om te stunten met prijzen en openingstijden. Een populaire, maar waarschijnlijk niet juiste, verklaring van de term is dat winkeliers vanaf Black Friday winst maken. En dus niet langer rode maar zwarte cijfers schrijven.

Niet zonder slag of stoot

Op de vierde vrijdag van november openen de winkeliers al vroeg hun deuren, soms zelfs al om middernacht. Hordes mensen stormen naar binnen om de allerbeste deals te scoren. En dat gaat – helaas letterlijk – niet altijd zonder slag of stoot. Ieder jaar vinden er vechtpartijen plaats en sinds 2006 zijn er al minstens 12 mensen overleden bij Black Friday-incidenten. Kun je je niet zoveel voorstellen bij deze gekte? Lees dan maar eens wat bizarre verhalen van Business Insider of bekijk deze video:

 

 

Cyber Monday

Om klokslag middernacht gaat de koopstorm weer liggen? Niet bepaald. Op de maandag na Black Friday blijken mensen op hun werk of thuis massaal online te bestellen wat ze offline niet konden vinden. ‘Cyber Monday’ is daardoor een van de beste dagen van het jaar voor webwinkels.

Black Friday in Nederland

Net zoals Halloween krijgt ook Black Friday snel voet aan de grond in Nederland, zowel online als offline. Grote webshops zoals bol.com en Coolblue stunten zelfs een week lang met Black Friday-acties. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat je goed moet opletten: van de meer dan honderd onderzochte webwinkels hadden er 39 advertenties die niet klopten. Bijvoorbeeld omdat ze een van-prijs hadden die in de drie maanden ervoor nooit gold.

Scherpe Black Friday-deals voor iPhones en iPads

Black Friday is dé tijd om een iPhone of iPad te kopen. Doe je dat bij leapp? Dan heb je dubbel voordeel. Allereerst omdat een refurbished iPhone of iPad tot 60 procent voordeliger is dan een nieuwe. Daarnaast zijn veel producten momenteel al afgeprijsd en krijg je daar bovenop nog eens tientallen euro’s extra korting van vrijdag 29 november t/m maandag 2 december.

druk winkelcentrum

iPhones en iPads met spectaculaire kortingen

Deze refurbished iPhones en iPads zijn koopjes van de bovenste plank:

iPhone 6s

De iPhone 6s is de geüpgradede versie van de iPhone 6 met een A9-chip en 2GB aan werkgeheugen. Met de 12 megapixel hoofdcamera en de 5 megapixel selfiecamera maak je uitstekende foto’s. 

Extra afgeprijsd? Yes, meestal 20 of 30 euro. Een zo goed als nieuwe iPhone 6s met 64GB kost rondom Black Friday bijvoorbeeld geen 269 maar 249 euro.

iPhone SE

De iPhone SE, dat staat voor Special Edition, is – zoals de naam al doet vermoeden – een bijzondere iPhone. Het design greep terug naar het verleden, maar de hardware was juist vooruitstrevend. De SE is een lekker compacte smartphone met een indrukwekkende accuduur, waardoor hij perfect is voor onderweg. 

Extra afgeprijsd? Nou en of, zo kost een licht gebruikte iPhone SE met 32GB geen 199 maar 179 euro.

iPhone 7

Met een refurbished iPhone 7 haal je een smartphone van een paar jaar oud in huis, die nog steeds uitstekende specificaties heeft (zoals een geavanceerde A10 Fusion-processor). Dankzij de software-updates van iOS 12 en 13 voelt een iPhone 7 als gloednieuw. 

Extra afgeprijsd? Zeker, doorgaans ook 20 euro. Zo betaal je voor een zo goed als nieuwe iPhone 7 128GB geen 389 maar 369 euro.

iPad Air 2

Met de iPad Air kwam Apple met een lichtere, duurzamere en ergonomischere versie van de bekende tablet. Dankzij prima specificaties zoals 2GB RAM en een 8 megapixel camera kan een refurbished iPad Air 2, de opvolger van de iPad Air, nog uitstekend met de tijd mee. 

Extra afgeprijsd? Absoluut, zo betaal je voor een zo goed als nieuwe iPad Air 2 16GB maar liefst 30 euro minder (van 249 naar 219 euro) en voor een zichtbaar gebruikte 20 euro minder (geen 229 maar 199 euro).