Laatste update: 27 augustus 2023

Het beste én het slechtste Apple-product ooit

apple producten

Ooit gehoord van de spelcomputer Pippin of de Macintosh TV? Tegenover deze Apple-flops staat een eindeloze lijst successen: van de iPhone tot meest recentelijk de AirPods. Maar wat is nu het beste Apple-product ooit? We hebben wat techblogs afgespeurd en tellen op basis daarvan af van #7 tot #1. Bovendien: dit is het slechtste Apple-product aller tijden.

1 biljoen dollar

Geen logo ter wereld is zo bekend als de appel-met-hap-eruit van Apple. En wereldwijd is er geen enkel bedrijf dat zo'n hoge marktwaarde heeft als de Amerikaanse techreus: 1 biljoen (oftewel: 1.000.000.000.000) dollar. Dan doe je, om maar een understatement te gebruiken, iets goed. En dat blijkt ook wel uit de volgende lijst verbluffende Apple-producten.

#7 AirPods

Toen Apple de AirPods aankondigde in 2016, kreeg het een karrevracht hoongelach over zich heen. Lange stelen die uit je oor steken? Voor die prijs? En dan zouden ze ook nog eens makkelijk te verliezen zijn? Sure. Maar kijk nu: half Nederland loopt, rijdt of rent met deze '€˜true wireless'€™ oordopjes rond.

#6 iPod

Nadat Sony tientallen jaren overheerste met z'€™n walk- en discmans, disruptte Apple in 2001 de draagbare muziekspelermarkt met de iPod. De mp3-speler was compact, had een geïntegreerde oplaadbare batterij en de muziek was gemakkelijk te downloaden van iTunes.

#5 iMac

Met de iMac kwam Apple in 1998, na de Macintosh in 1984, weer met een alles-in-één pc. Met z’n kleurrijke, doorzichtige behuizing stak '€˜ie spectaculair af tegen de saaie, beige pc's destijds. De huidige iMacs zien er heel anders uit. Dit zijn dunne platen van aluminium en glas die (figuurlijk) bol staan van de premium specs.

#4 MacBook Air

Een laptop is een desktop voor op schoot (‘lap’ betekent immers schoot). Vroeger voelde het met een laptop in je armen echter eerder alsof je een peuter op schoot had. Tot Steve Jobs in 2008 tijdens zijn keynote een MacBook Air uit een envelop haalde. Flinterdun en vederlicht. Net zoals de huidige MacBook Airs.

#3 iPad

Andere fabrikanten hadden al wat geëxperimenteerd met tablets, maar zonder succes. Dankzij de combi gebruiksvriendelijkheid + bescheiden formaat + zachte prijs werd de iPad vanaf 2010 hét synoniem voor tablets.

#2 Macintosh

In 1984 was de Macintosh net zo revolutionair als de iPhone in 2007. Dankzij z'n grafische interface, muis en programma’s als MacWrite en MacPaint was het de eerste gebruiksvriendelijke personal computer.

#1 iPhone

Apple heeft de smartphone niet uitgevonden. Dat was IBM in 1994 met de IBM Simon. En BlackBerry had in 2007, toen de iPhone verscheen, de zakelijke markt al veroverd. Apples apparaat was met z'€™n touchscreen en apps wel de eerste aantrekkelijke smartphone voor consumenten. De iPhone legde Apple bepaald geen windeieren, schudde de mobiele telefoonindustrie op, transformeerde mobiele gaming, creëerde een nieuwe miljardenmarkt voor apps én draaide de markt voor digitale camera’s de nek om.

Juweeltjes van missers

Successen zoals de iPhone en de Macintosh kun je niet halen zonder dat er juweeltjes van missers tegenover staan. Dit zijn de drie mooiste mislukkingen van Apple.

#3 Macintosh TV

In 1993 voorzag Apple de LC 520-computer van tv-functionaliteiten en een afstandsbediening. Het zag er tof uit, maar omdat je niet tegelijkertijd tv kon kijken en kon computeren én de pc minder goede specs had dan de normale Macs, werd de Macintosh TV een grote flop.

#2 Pippin

Sony kwam in 1994 met de PlayStation, Apple in 1995 met de Pippin. Het probleem: de spelcomputer was een tikje té geavanceerd. Functionaliteiten zoals internettoegang, een mediaplayer, aansluitingen voor een muis en een toetsenbord, en de mogelijkheid om games op te slaan werden nog niet op waarde geschat. De Pippin werd nauwelijks verkocht en in 1997 trok CEO Steve Jobs de stekker eruit.

#1 Macintosh Portable

Kijk je naar de huidige MacBook Air en MacBook Pro™s, dan is het moeilijk voor te stellen dat de eerste Mac-laptop een flop was. Goed, de Macintosh Portable was uitgerust met een scherm, toetsenbord, trackball en batterij, maar met een gewicht van ruim 7 kilo was '€˜ie niet erg '€˜portable'€™. Z'€™n prijs van 6.500 euro hielp ook niet. In 1991, twee jaar na de introductie, stopte Apple met de productie.

Terug naar blog

Mooie producten bij Het beste én het slechtste Apple-product ooit

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: