Laatste update: 27 september 2023

Hoe kan je je AirPods het best schoonmaken?

airpods schoonmaken

Het belang van schone AirPods

We kennen allemaal het gevoel: Je luistert naar je favoriete muziek of podcast via je AirPods en merkt dat de geluidskwaliteit niet meer zo goed is als toen je ze net had. Ophoping van vuil en oorsmeer kan de oorzaak zijn van dit probleem. Bovendien kan het de levensduur van je AirPods verkorten en zelfs schade veroorzaken als je ze niet op de juiste manier onderhoudt. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres om te leren hoe je je AirPods schoonmaakt en zo de geluidskwaliteit en levensduur van je AirPods kunt verbeteren.

 

Stap-voor-stap je AirPods schoonmaken

Het schoonmaken van je AirPods hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze stappen om je AirPods veilig en effectief schoon te maken:

  1. Schakel je AirPods uit en haal ze uit de oplaadcase.
  2. Gebruik een droge, zachte doek (bijvoorbeeld een microvezeldoek) om de buitenkant van je AirPods en de oplaadcase voorzichtig af te vegen.
  3. Gebruik een zachte borstel (bijvoorbeeld een tandenborstel met zachte haren) om vuil en oorsmeer uit de roosters van je AirPods te verwijderen. Wees voorzichtig en oefen geen druk uit op de roosters om beschadiging te voorkomen.
  4. Maak een wattenstaafje licht vochtig met isopropylalcohol (minimaal 70% alcohol) en veeg hiermee voorzichtig de binnenkant van de oplaadcase schoon. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de oplaadpoorten terechtkomt.
  5. Laat de oplaadcase volledig drogen voordat je je AirPods weer in de case plaatst.

 

Hoe vaak moet ik mijn AirPods schoonmaken?

Het is aan te raden om je AirPods minimaal één keer per maand schoon te maken, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt en hoe snel er vuil en oorsmeer ophoopt. Als je merkt dat de geluidskwaliteit afneemt, is het tijd om je AirPods weer eens schoon te maken.

 

Kan ik mijn AirPods met water schoonmaken?

Nee, het is niet aan te raden om je AirPods met water schoon te maken. Water kan schade veroorzaken aan de elektronica in je AirPods. Gebruik in plaats daarvan een droge, zachte doek en een zachte borstel om vuil en oorsmeer te verwijderen.

 

Welke schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor AirPods?

Voor het schoonmaken van je AirPods en de oplaadcase kun je het beste isopropylalcohol (minimaal 70% alcohol) gebruiken. Dit middel is effectief in het verwijderen van vuil en bacteriën en verdampt snel, waardoor er geen vocht achterblijft dat schade kan veroorzaken aan je AirPods.

 

 

 

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp zijn we gespecialiseerd in het leveren van duurzame, refurbished Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Daarnaast staan we altijd voor je klaar om je te ondersteunen als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met deze blog over het schoonmaken van je AirPods. Onze uitstekende service en expertise op het gebied van Apple-producten en -onderhoud zorgen ervoor dat je met een gerust hart kunt genieten van je Apple-apparaten. Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone, iPad, MacBook of andere Apple-accessoires? Neem dan een kijkje op leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment aan refurbished Apple-producten.
Terug naar blog

Mooie producten bij Hoe kan je je AirPods het best schoonmaken?

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: