Laatste update: 25 april 2023

AirDrop: Zo deel je bestanden veilig en snel tussen Apple-apparaten

 000000 - airdrop

Ontdek de wereld van AirDrop

Als trotse Apple-gebruiker ben je waarschijnlijk al bekend met de vele handige functies en technologieën die Apple-producten bieden. Eén van deze technologieën is AirDrop, een eenvoudige en snelle manier om gegevens over te dragen tussen apparaten. Maar hoe werkt AirDrop nu precies? En hoe kun je profiteren van airdrops zonder je zorgen te maken over de veiligheid van je (persoonlijke) gegevens? In deze blog gaan we dieper in op deze vragen en geven we je een betrouwbare bron voor informatie over AirDrop. Zo kun je optimaal gebruikmaken van deze handige functie én bijdragen aan een milieuvriendelijk alternatief voor het kopen van nieuwe apparaten.

 

leapp helpt je op weg met AirDrop

Bij leapp vinden we het belangrijk om je te helpen het meeste uit je Apple-producten te halen. Daarom geven we je in deze blog een duidelijke uitleg over AirDrop en de werking ervan. We bespreken de voordelen van airdrops en geven je tips en trucs om er optimaal gebruik van te maken. Bovendien bieden we je een ruim assortiment aan milieuvriendelijke (refurbished) Apple-producten op leapp.nl die perfect aansluiten bij jouw behoeften.

 

Hoe werkt AirDrop en wat zijn de voordelen?

AirDrop is een functie op Apple-apparaten waarmee je eenvoudig bestanden kunt delen met andere Apple-gebruikers in de buurt. Het maakt gebruik van Bluetooth en Wi-Fi om een directe verbinding tussen apparaten te maken, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Dit maakt het delen van bestanden snel en eenvoudig. Enkele voordelen van AirDrop zijn:
 • Geen kabels of externe opslagapparaten nodig
 • Snelle en eenvoudige bestandsoverdracht
 • Compatibel met alle Apple-apparaten
 • Veilige en versleutelde gegevensoverdracht

 

Veiligheid en betrouwbaarheid van AirDrop

Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de veiligheid van je gegevens bij het gebruik van AirDrop. Gelukkig heeft Apple verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig blijven. Zo worden alle bestanden die je deelt via AirDrop versleuteld, wat betekent dat niemand anders ze kan lezen of openen. Bovendien kun je zelf kiezen met wie je bestanden wilt delen door je AirDrop-instellingen aan te passen. Je kunt kiezen uit de volgende opties:
 • Ontvangen uitgeschakeld: Je kunt geen bestanden ontvangen via AirDrop
 • Alleen contacten: Alleen mensen in je contactenlijst kunnen bestanden met je delen
 • Iedereen: Iedereen met een Apple-apparaat in de buurt kan bestanden met je delen

Om je privacy verder te beschermen, is het raadzaam om je AirDrop-instellingen op 'Alleen contacten' te zetten. Zo voorkom je dat onbekenden ongewenste bestanden naar je sturen.

 

Tips en trucs voor het gebruik van AirDrop

Nu je weet hoe AirDrop werkt en hoe je gegevens veilig kunt delen, is het tijd om enkele tips en trucs te leren om nog meer uit deze handige functie te halen:
 1. Zorg ervoor dat zowel Bluetooth als Wi-Fi ingeschakeld zijn op beide apparaten
 2. Controleer of je apparaten dicht genoeg bij elkaar zijn (binnen 9 meter)
 3. Update je apparaten naar de nieuwste versie van iOS of macOS voor optimale compatibiliteit
 4. Gebruik de deelknop in apps om snel bestanden te delen via AirDrop
 5. Als je problemen ondervindt, schakel dan AirDrop uit en weer in of herstart je apparaat

 

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp streven we ernaar om je te helpen het meeste uit je Apple-producten te halen. Daarom bieden we niet alleen een breed assortiment aan duurzame (refurbished) Apple-producten op leapp.nl, maar ondersteunen we je ook bij het gebruik van handige functies zoals AirDrop. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, dan staat onze klantenservice voor je klaar om je vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog ons aanbod aan milieuvriendelijke (refurbished) Apple-producten op leapp.nl. Profiteer van de voordelen van AirDrop en draag bij aan een duurzamere wereld door te kiezen voor refurbished Apple-producten.
Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: