Laatste update: 17 april 2024

Verschil MacBook Pro en Air: Kies de Beste met leapp

verschil macbook pro en air
Zoek je een nieuwe laptop? Ontdek de verschillen tussen de MacBook Pro en MacBook Air. Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, dan kun je bij de MacBook serie zeker een goede keuze vinden. Het kan echter lastig zijn om te kiezen tussen de verschillende modellen, zoals de MacBook Air en de MacBook Pro. Beide laptops hebben hun unieke kenmerken en voordelen, maar welke past het beste bij jouw behoeften? In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen tussen de MacBook Pro en MacBook Air uitleggen, zodat je een geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen tussen MacBook Pro en MacBook Air

  • Prestaties: De MacBook Pro is krachtiger en daarom geschikter voor taken als video-editing, gaming, of het draaien van zware software, dankzij zijn snellere processor en meer RAM-geheugen. De MacBook Air is echter meer dan voldoende voor alledaagse taken zoals surfen op het web, e-mailen en tekstverwerking.
  • Chip: De verbeterde prestaties van de MacBook Pro komen voornamelijk door de M1-chip. Deze chip, ontwikkeld door Apple, bestaat uit 8 kernen, waarvan er 4 op high performance en 4 op high efficiency focussen. Hierdoor werkt de MacBook Pro 8x sneller, terwijl de MacBook Air 5x sneller werkt.
  • Draagbaarheid: De MacBook Air is dunner en lichter dan de MacBook Pro, waardoor hij gemakkelijker mee te nemen is. De MacBook Pro heeft daarentegen een robuuster ontwerp, wat hem duurzamer maakt.
  • Schermgrootte: De MacBook Pro is verkrijgbaar in 13-, 14- , 15- en 16-inch modellen, terwijl de MacBook Air alleen verkrijgbaar is in een 13-inch model. Als je een groter scherm wil, is de MacBook Pro dus de betere keuze.
  • Beeldscherm: Zowel de MacBook Air als de MacBook Pro hebben een Retina-display met meer dan 4-miljoen pixels en een resolutie van 2560 x 1600, wat zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit.
  • Prijs: Over het algemeen is de MacBook Air goedkoper dan de MacBook Pro. Als je echter meer kracht en functies nodig hebt, kan het zijn dat je meer geld moet uitgeven voor de MacBook Pro.
  • Touchbar: Als je voor de MacBook Pro gaat, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een model met een touchbar. Dit is een aanraakgevoelige strip met verschillende functies en sneltoetsen, afhankelijk van het programma dat je op dat moment gebruikt.

Hoe leapp je helpt bij het kiezen van de juiste MacBook

Bij leapp begrijpen we dat het kiezen van de juiste laptop een uitdaging kan zijn. Daarom zijn we er om je te helpen. We bieden duidelijke en eenvoudige uitleg over de verschillen tussen de MacBook Pro en de MacBook Air. Ons team van experts kan je adviseren over welke MacBook het beste bij je behoeften past. Bovendien bieden we refurbished MacBooks aan die grondig zijn gecontroleerd en gerepareerd, waardoor ze een betrouwbare en betaalbare keuze zijn. Wil je meer weten over onze refurbished MacBooks? Neem dan een kijkje op onze website: leapp.nl.

Terug naar blog