Laatste update: 27 augustus 2023

iPhone Schermopnames: Bespaar tijd en moeite met deze handige functie

schermopname iphone

We kennen allemaal het gevoel: Je wil iets laten zien op je iPhone, maar je weet niet precies hoe je dit het beste kunt doen. Een schermopname biedt dan uitkomst. Schermopnames zijn ideaal om bijvoorbeeld inlogproblemen met iCloud te verhelpen, zodat je weer toegang hebt tot al je dierbare familiefoto's. Maar hoe maak je nu een schermopname op je iPhone? En hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit goed is, en je privacy gewaarborgd blijft? In deze blog geven we je een eenvoudige en duidelijke uitleg over het maken van schermopnames op je iPhone, tips en trucs om de beste schermopnames te maken, en informatie over de verschillende toepassingen van schermopnames.

leapp helpt je op weg

Bij leapp zijn we er om jou te helpen met al je vragen over Apple-producten. In deze blog helpen we je met het maken van schermopnames op je iPhone en geven we je aanbevelingen voor de beste instellingen en apps voor schermopnames. Ook geven we je advies over het beschermen van privacygevoelige informatie tijdens een schermopname en delen we ideeën en voorbeelden voor het gebruik van schermopnames in verschillende situaties.

Stap-voor-stap: Schermopnames maken op je iPhone

Om een schermopname te maken op je iPhone, volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar 'Instellingen' op je iPhone
 2. Scroll naar beneden en tik op 'Bedieningspaneel'
 3. Tik op 'Pas regelaars aan'
 4. Zoek 'Schermopname' in de lijst en tik op het groene plusje om deze toe te voegen aan je Bedieningspaneel. Nu is de schermopnamefunctie toegevoegd aan je Bedieningspaneel en kun je eenvoudig een schermopname starten:
 1. Open het Bedieningspaneel door vanaf de onderkant van je scherm omhoog te vegen (op iPhone 8 of ouder) of vanaf de rechterbovenhoek naar beneden te vegen (op iPhone X of nieuwer)
 2. Tik op het schermopname-icoon (een cirkel met een stip erin) om de opname te starten. Er wordt een aftelling van 3 seconden weergegeven, zodat je tijd hebt om je scherm voor te bereiden op de opname
 3. Voer de acties uit op je scherm die je wilt opnemen
 4. Om de opname te stoppen, open je het Bedieningspaneel opnieuw en tik je op het schermopname-icoon of tik je op de rode balk bovenaan je scherm en kies je 'Stop'. Je schermopname wordt automatisch opgeslagen in je Foto's-app, waar je de opname kunt bekijken, bewerken en delen.

De beste instellingen en apps voor schermopnames

Voor de beste kwaliteit schermopnames op je iPhone, raden we de volgende instellingen aan:

 • Zorg ervoor dat je iPhone up-to-date is met de nieuwste iOS-versie, aangezien dit de prestaties en kwaliteit van je schermopnames kan verbeteren.
 • Schakel 'Niet storen' in tijdens het maken van een schermopname om onderbrekingen door meldingen te voorkomen.
 • Zet je iPhone op 'Vliegtuigmodus' als je geen internetverbinding nodig hebt tijdens de opname, om te voorkomen dat je gebeld wordt of andere meldingen ontvangt.

Privacy beschermen tijdens een schermopname

Het is belangrijk om je privacy te waarborgen tijdens het maken van een schermopname. Hier zijn enkele tips om privacygevoelige informatie te beschermen:

 • Verwijder gevoelige informatie van je scherm voordat je de opname start, zoals persoonlijke gegevens of wachtwoorden.
 • Schakel meldingen uit door 'Niet storen' in te schakelen, zodat je geen privacygevoelige informatie ontvangt tijdens de opname.
 • Wees voorzichtig met het delen van je schermopnames, vooral als ze gevoelige informatie bevatten. Deel ze alleen met mensen die je vertrouwt en via beveiligde kanalen

 

Inspiratie: Toepassingen van schermopnames

Schermopnames kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zowel privé als professioneel. Hier zijn enkele ideeën en voorbeelden:

 • Leg een probleem vast dat je ervaart op je iPhone en stuur de opname naar de klantenservice voor hulp.
 • Maak een tutorial of demonstratie van een app of functie op je iPhone om anderen te helpen.
 • Deel een grappig of interessant moment uit een game of video met je vrienden.
 • Geef feedback op een ontwerp of document door je schermopname te delen met collega's.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp leveren we duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met deze blog over het maken van schermopnames op je iPhone. Onze uitstekende service en kennis van Apple-producten zorgen ervoor dat je altijd op ons kunt rekenen. Ben je op zoek naar een nieuwe of refurbished iPhone, iPad of MacBook? Neem dan een kijkje op leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment aan Apple-producten. Wij helpen je graag verder!
Terug naar blog

Mooie producten bij iPhone Schermopnames: Bespaar tijd en moeite met deze handige functie

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: