Laatste update: 18 augustus 2023

iPhone 13 vs iPhone 14

iphone 13 vs 14

iPhone 13 vs iPhone 14

Als Apple-liefhebber en tech-enthousiasteling wil je natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van smartphones. Je wilt weten wat de verschillen zijn tussen de iPhone 13 en iPhone 14, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je volgende aankoop. Wat zijn de nieuwe functies en verbeteringen van de nieuwste iPhone-modellen? Welk toestel past het beste bij jouw behoeften en budget? En hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding van de iPhones? In deze blog helpen we je om antwoord te krijgen op al deze vragen en meer.

 

De belangrijkste verschillen tussen iPhone 13 en iPhone 14

Laten we beginnen met het vergelijken van de specificaties, functies en prijzen van de iPhone 13 en iPhone 14. Hoewel er op dit moment nog veel geruchten en speculaties zijn over de exacte details van de iPhone 14, kunnen we al wel een aantal belangrijke verschillen bespreken op basis van de beschikbare informatie.

Design

 • iPhone 13
  De iPhone 13 heeft een vergelijkbaar design als de iPhone 12, met vlakke randen en een glazen achterkant. De notch aan de voorkant is wel iets kleiner geworden, waardoor er meer schermruimte beschikbaar is.
 • iPhone 14
  Er wordt verwacht dat de iPhone 14 een nieuw design krijgt, mogelijk met een volledig randloos scherm zonder notch. Dit zou betekenen dat de Face ID-sensoren en de selfiecamera onder het scherm geplaatst worden.

Prestaties

 • iPhone 13
  De iPhone 13 is uitgerust met de nieuwe A15 Bionic-chip, die zorgt voor betere prestaties en energie-efficiëntie in vergelijking met de iPhone 12.
 • iPhone 14
  Hoewel er nog weinig bekend is over de specificaties van de iPhone 14, is het aannemelijk dat deze zal beschikken over een nog krachtigere chip, mogelijk de A16 Bionic.

Camera

 • iPhone 13
  De iPhone 13 heeft een verbeterde camera ten opzichte van de iPhone 12, met betere prestaties bij weinig licht, een Cinematic Mode voor het maken van professioneel ogende video's en een betere optische beeldstabilisatie.
 • iPhone 14
  Er wordt gespeculeerd dat de iPhone 14 een nog geavanceerdere camera zal krijgen, mogelijk met een periscoop-achtige zoomlens voor betere optische zoommogelijkheden.

Batterijduur

 • iPhone 13
  De iPhone 13 heeft een langere batterijduur dan de iPhone 12, dankzij de energiezuinige A15 Bionic-chip en een grotere batterijcapaciteit.
 • iPhone 14
  Hoewel er nog geen concrete informatie is over de batterijduur van de iPhone 14, is het aannemelijk dat deze verder zal worden verbeterd ten opzichte van de iPhone 13.

Prijzen en beschikbaarheid

 • iPhone 13
  De iPhone 13 is momenteel verkrijgbaar, met prijzen die beginnen bij €909 voor het standaardmodel en oplopen tot €1829 voor het meest geavanceerde model, de iPhone 13 Pro Max.
 • iPhone 14
  De exacte prijzen en beschikbaarheid van de iPhone 14 zijn nog niet bekend, maar het is te verwachten dat deze vergelijkbaar zullen zijn met de huidige prijzen van de iPhone 13.

 

Welk toestel past het beste bij jouw behoeften en budget?

Nu je een beter beeld hebt van de verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 14, is het tijd om te bepalen welk toestel het beste bij jouw behoeften en budget past. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Bepaal je prioriteiten
  Wat vind je het belangrijkst in een smartphone? Is dat de camera, de batterijduur, het design, of iets anders? Maak een lijst van je persoonlijke prioriteiten en wensen.
 2. Houd rekening met je budget
  Hoeveel ben je bereid uit te geven aan een nieuwe iPhone? Houd in gedachten dat de prijzen van de iPhone 14 waarschijnlijk vergelijkbaar zullen zijn met die van de iPhone 13.
 3. Overweeg alternatieven
  Als je niet per se het allernieuwste model hoeft te hebben, kun je ook kijken naar refurbished iPhones of andere merken. Bij leapp vind je een ruim aanbod aan refurbished Apple-producten tegen aantrekkelijke prijzen.

 

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we je niet alleen helpen bij het maken van de beste keuze voor je nieuwe smartphone, maar ook bij het optimaal benutten van je aankoop. We leveren duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken en bieden uitstekende service en ondersteuning als je onverhoopt toch vastloopt. Dus waar wacht je nog op? Neem een kijkje op onze website leapp.nl en ontdek ons uitgebreide aanbod aan (refurbished) Apple-producten. Maak een weloverwogen keuze en geniet van de kwaliteit en betrouwbaarheid van Apple, zonder de hoofdprijs te betalen.
Terug naar blog

Mooie producten bij iPhone 13 vs iPhone 14

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: