Laatste update: 17 maart 2024

iPhone XS vs iPhone 11: Ontdek Beste Keuze bij leapp!

iphone xs vs iphone 11

Het kiezen van de juiste iPhone kan lastig zijn. Twijfel je tussen een iPhone 11 of een iPhone XS?
Om het je wat makkelijker te maken, hebben we de notabele verschillen voor je onder elkaar gezet.

Prijs

Er zit een aanzienlijk prijsverschil tussen de devices, zo'n 90 euro in het voordeel van de iPhone XS.

Display

De iPhone 12 heeft met 6,1" een groter beeldscherm dan de iPhone XS die een 5,8" display heeft. De iPhone XS heeft daarentegen weer een beter beeldkwaliteit omdat er gebruik gemaakt is van een OLED scherm, waar de iPhone XS een (overigens prima) LCD scherm heeft. Daarnaast is de resolutie (de hoeveelheid beeldpuntjes) bij de XS veel groter (2436 x 1125 pixels) dan bij de 11 (1792 x 828 pixels). Ook de contrastwaarde is bij de XS (dankzij dat OLED scherm) echt veel beter (1.000.000:1) dan bij de 11 die "slechts" 1400:1 weet te halen. Meer contrast staat gelijk aan een beter beeld. De iPhone 11 heeft meer aanwezige schermranden (bezels), waar bij de XS het scherm verder doorloopt naar de rand (vinden wij mooier).

 

Inloggen

Beide iPhones hebben de functionaliteit om in te loggen via Face ID. Dat betekent dat de camera jouw gezicht herkent en op basis daarvan toegang geeft tot je iPhone en je apps.

 

Chips

De iPhone 11 beschikt over Apple's eigen A13 bionic chip, waar de XS over de A12 Bionic-chip beschikt. Dat betekent dat de iPhone 11 zo'n 9 tot 10% sneller is bij zeer veeleisende apps.

 

Camera

Beide iPhones hebben 2 lenzen en beschikken over 2x optische zoom, waarbij de XS een tweevoudige optische beeldstabilisatie en 10x digitale zoom heeft. De iPhone 11 heeft enkelvoudige optische beeldstabilisatie en 5x digitale zoom. Aan de voorkant presteert de iPhone 11 beter door haar 12-MP fotocamera. De XS blijft steken op 7-MP.

 

Accu

De iPhone 11 heeft een (iets) betere batterij dan de XS. Uit gebruikerstesten blijkt dat een iPhone 11 ongeveer 75 minuten langer meegaat op een acculading dan de XS. Beide iPhones ondersteunen draadloos opladen (en natuurlijk via een draadje via de lightning-aansluiting)

 

Geluid

Beide iPhones ondersteunen ruimtelijke audio en Dolby Atmos.

 

Opslag

De iPhone XS is verkrijgbaar in 64, 256 en 512 GB, waar de 11 te vinden is in 64, 128 en 256 GB.

 

Simkaart

Beide devices ondersteunen dual-sim (twee simkaarten, bijvoorbeeld zakelijk en privé) via de combinatie van nano-sim en eSIM.

 

Afmetingen

De iPhone XS is kleiner en lichter dan de iPhone 11. Om te vergelijken (hoogte x breedte x diepte) doet de iPhone XS 143,6mm x 70,9mm x 7,7mm, waar we bij de iPhone 11 150,9mm x 75,7mm bij 8,3mm zien.

 

Gewicht

De iPhone XS is ongeveer 20 gram lichter (177 gram) dan de iPhone 11 met 194 gram.

 

Over het algemeen is de iPhone 11iets sneller en de batterij gaat iets langer mee dan de XS. Daar staat tegenover dat de iPhone XS kleiner is, een aanmerkelijk betere beeldkwaliteit heeft en behoorlijk goedkoper is.

 

 Ga voor de iPhone 11 als je...

Ga voor de iPhone XS als je...

'de aller snelste processor wilt
'het grootste scherm wilt (maar wel met meer zichtbare schermranden)
'grote handen hebt en een grotere iPhone zoekt om vast te houden
'een iets grotere accu wilt

'de beste beeldkwaliteit zoekt
'een kleiner en lichter device wilt
'meer keuze in opslag nodig hebt
'de beste value-for-money zoekt

 

 

 

iPhone 11 of iPhone Xs

 

 

 



 



Terug naar blog