Laatste update: 27 maart 2024

iPad Zakelijk Kopen: Efficiënt & Betaalbaar bij leapp

ipad zakelijk kopen

Apple heeft de laatste jaren de iPad behoorlijk wat extra functionaliteiten gegeven; waar dit device sinds introductie vooral geschikt was om content te consumeren, is het roer nu echt wel definitief om. De iPad hoeft zich niet meer te schamen en is ook geschikt voor zakelijk gebruik.

De iPad vervangt je werklaptop nog niet helemaal, maar kan wel als krachtig zakelijk hulpmiddel dienen. Met de juiste applicaties, accessoires en gebruiksmogelijkheden kan de iPad helpen om jouw werkleven efficiënter te maken. De sleutel om de iPad zakelijk bruikbaar te maken, is door hem als een zakelijk apparaat te behandelen.

iPad Accessoires

In combinatie met een toetsenbord of een stylus verandert jouw  iPad van een mooie tablet in een krachtig hulpmiddel voor bedrijven. Tablets zijn draagbaar, betaalbaar en gebruiksvriendelijk, en in combinatie met krachtige accessoires kunnen iPads bijna net zo krachtig (in geval van de iPad Pro's zelfs krachtiger) zijn als laptops of MacBooks, maar zonder de grotere behuizing en gelimiteerde accuduur.

  • iPad toetsenbord: Vrijwel elk bluetooth toetsenbord werkt met de iPad, eenvoudig koppelen en typen maar. Extra voordeel is dat het grote 'on screen' toetsenbord automatisch verdwijnt en je meer schermruimte zal overhouden.
  • Muis of trackpad: Ook bluetooth muizen en trackpads werken tegenwoordig op de iPad. Deze functionaliteit is nog vrij recent geïntroduceerd, dus niet alle software pakketten kunnen hier al goed mee overweg. Maar sinds zomer 2020 kan ook het pakket van Apple met bijvoorbeeld Pages, Numbers en Keynote met de muis bediend worden. Sinds oktober 2020 heeft Microsoft ook de nodige updates voor Office doorgevoerd waardoor het werken daarmee ook prettiger wordt.
  • Zowel Apple (pencil) als Logitech (crayon) hebben een stylus geintroduceerd die op de iPads werkt. Hiermee is het mogelijk om aantekeningen te maken, diagrammen te tekenen of eenvoudig documenten van een handtekening te voorzien.
  • Opberghoes: de iPad is een stevig apparaat, maar een hoes zorgt voor bescherming en representativiteit. Het scherm wordt natuurlijk dubbel gebruikt om op te kijken en om mee te bedienen. Dubbel zo belangrijk om dit goed te blijven beschermen. En hoe stevig de iPad ook is, van een bureau afvallen op de houten vloer of tegels loopt gewoon niet zo goed af.
  • sinds 2019 is het mogelijk om via een (usb-c) hub randapparatuur aan te sluiten zoals een beeldscherm, kaartlezer, bekabeld netwerk et cetera.

iPad Apps

Dankzij de toenemende vraag naar mobiele softwareoplossingen kun je bijna alle zakelijke tools die je al gebruikt ook op je iPad gebruiken. Er zijn meer dan 1,3 miljoen apps om uit downloaden. Hier zijn slechts enkele favorieten onder zakelijke iPad-gebruikers:

  • Microsoft Office: dankzij de reeks mobiele Office-apps van Microsoft kun je de iPad uitrusten met jouw  favoriete werktools, zoals Word, Excel en PowerPoint. Presentaties rechtstreeks vanaf uw iPad kunnen presenteren zonder je  laptop mee te sjouwen is ideaal. Je kunt ook Microsoft Outlook en OneNote op je  iPad downloaden voor samenhangende integratie op verschillende platforms en apparaten.
  • QuickBooks: een van de meest populaire softwareproducten, zowel bij kleine als grote bedrijven, is QuickBooks. Dankzij de mobiele QuickBooks-app heb je overal toegang tot je account, kun je facturen verwerken en de boeken in de gaten houden.  
  • OneDrive: OneDrive is een mobielvriendelijk cloudopslagsysteem dat eenvoudig kan worden geïntegreerd met Windows. De wereld evolueert naar cloudopslag in het algemeen, maar als je van plan bent echt werk te doen op je iPad, is dat vooral van vitaal belang, aangezien een paar stevige  spreadsheets en video's je geheugen behoorlijk snel kunnen opeten.
  • Slack: Slack is een geweldige tool om je hele  team verbonden te houden. Er is een iOS-app voor Slack, maar deze kan ook op desktops en op alle verschillende besturingssystemen worden uitgevoerd. Met Slack kun je chatten met je team, verschillende kanalen creëren, DM's sturen en video- en spraakconferentiegesprekken houden
  • Trello: Als je op je iPad wil blijven werken, is Trello een solide keuze. Trello heeft een gebruiksvriendelijk dashboard voor projectbeheer en workflowbeheer dat samenwerking op afstand eenvoudig maakt.

Inloggen op je laptop of Mac

Als je je MacBook thuis hebt laten liggen, maar er toch iets van nodig hebt kun je altijd inloggen met 'Toegang op Afstand' of een vergelijkbare oplossing. Zo kun je je Mac overnemen (werkt voor Windows ook met bijvoorbeeld de app Teamviewer) en doen wat je moet doen zonder al te veel moeite. Doordat de iPad nu ook toetsenbord en muis ondersteunt werkt dit bijna net zo soepel als achter laptop of MacBook zelf zitten.

Presentaties onderweg

iPads zijn behalve draadloos aan te sluiten via Airplay (naar een Apple TV bijvoorbeeld) ook bedraad aan te sluiten naar een projector of TV. Daarvoor is een verloopplugje van lightning naar HDMI nodig of (in geval van de iPad Pro) een USB-C hub met HDMI uitgang.

Refurbished van leapp + zakelijk?

De combinatie van een iPad van leapp in zakelijk gebruik is goed te maken om de volgende redenen;

  • Aankopen bij leapp worden gedekt onder 2 jaar garantie, in vergelijking met 1 jaar fabrieksgarantie bij de meeste aanbieders die een onderscheid maken tussen consumenten en zakelijke gebruikers.
  • De toestellen van leapp worden verkocht zodat jij als ondernemer de BTW kunt terugvorderen van de belastingdienst, waar vele refurbished aanbieders hun producten onder de marge-regeling aanbieden waarbij dat niet mogelijk is.
  • De aanschafprijs van een refurbished device ligt tientallen procenten lager dan wanneer je deze nieuw zou kopen, terwijl je niet hoeft in te leveren op functionaliteit.
  • Bij een refurbished device belast je het milieu aanmerkelijk minder dan met een nieuw device.
Terug naar blog